5 fantastiske vejstrækninger i USA

Hana Highway, Hawaii

Den gamle Hana Highway på Maui, Hawaii, strækker sig 68 miles (109 km) og forbinder hovedbyen Kahului med Hana. Vejen blev påbegyndt allerede i 1900 og den er derfor ikke skabt til det 21. århundredes trafik. Der findes 59 broer på strækningen og heraf har 46 af dem blot ét farbart spor. De østligste 38 miles af Hana Highway som forbinder Pauwela med Hana er de mest seværdige med regnskov, en dramatisk kystlinie og med rig mulighed for at nyde den gode udsigt undervejs. Hvis du tør.

Læs mere om Hawaii her

Hovedvej 12, Utah

Utah er kendt for sine mange beskyttede naturområder, men også uden for de dertil indrettede områder er staten helt generelt fantastisk smuk. Tag blot turen fra Bryce Canyon National Park til Capitol Reef National Park, som bugter sig gennem et farverigt landskab af sandsten i mange farver krydret med beplantning og i horisonten et par bjerge. Turen er 107 miles (170 km) lang og er en af amerikanernes favoritstrækninger. Syd for vejen omkring Escalante kan du opleve Utahs yngste naturreservat med sine fortryllende stenformationer. I samme område kan en forstenet skov også opleves og lige ved byen Boulder bliver Anasazi-indianernes historie genfortalt i Anasazi State Park Museum.

Læs mere om Utah her 

Pacific Coast Highway, Californien

Hovedvej 1 løber egentlig parallelt med stillehavskysten fra Cabrillo i syd til Leggett i nord, men det er de centrale 365 miles (584 km) fra San Francisco til Santa Barbara, som er mest seværdig. Følg allerede hovedvejen fra Golden Gate via Half Moon Bay og Santa Cruz til Monterey. Herfra til Carmel og Big Sur, hvor den mest dramatiske kyststrækning kan opleves. Mellem Morro Bay og Pismo Beach skal du lige en afstikker ind i landet, og det samme ved Lompoc. Undervejs er der mulighed for at se Monterey Bay Aquarium, det smukke Hearst Castle og ved hjælp af en lille afstikker kan du også se den danske koloni Solvang lige nord for Santa Barbara.

Læs mere om Californien her

Blue Ridge Parkway, North Carolina og Virginia

Great Smokey Mountains er den mest besøgte amerikanske nationalpark - og det er mest på baggrund af den 469 miles (755 km) lange Blue Ridge Parkway, som nemlig også er en stor færdselsåre i North Carolina og Virginia. Vejen karakteriseres dog ikke som en del af nationalparken, men som en del af hele nationalparksystemet, og områderne på begge sider af vejen er nationalpark. Undervejs på turen kan historie, natur og kultur opleves i mange former og der er mulighed for at nyde en storslået udsigt flere steder. Det højeste sted på ruten er Richland Balsam Mountain i 1845 meters højde, og dette område er ofte plaget af vinterligt vejr mellem oktober og april.

Going-to-the-Sun Road, Montana

Den 53 miles (85 km) lange Going-to-the-Sun Road krydser den storslåede Glacier National Park og har givet de besøgende én på opleveren siden 1932 - enten i de berømte røde busser eller i eget køretøj. Hovedvejen er delt op i en østlig og en vestlig del med Logan Passet som deler de to. Den vestlige del er langt mere snørklet og giver dig kørselsmæssige udfordringer. Den østlige del er domineret af udsigten til Going-to-the-Sun Mountain, som vejen har sit navn efter. I vejens første år tog det minimum tre dage at komme igennem nationalparken langs Going-to-the-Sun Road, men i dag kan turen tilbagelægges på halvanden time uden stop.

 

shade