5 shoppingbyer i USA

USA er et utroligt spændende rejsemål og det fantastiske ved USA er, at det byder på så mange facetter. Om du er til forlystelsesparker, shopping, storby, gastronomi, vandring, kultur, ja vi kunne blive ved, så har USA det hele. Vi har set nærmere på fem destinationer, hvor shopping er uundgåeligt. 

Shopping i New York

Shopping i New York - find fly til New York på TIcket2Travel

Du kan slet ikke komme uden om The Big Apple når samtaleemnet falder på shopping. Og imellem storbyens mange skyskrabere finder du da også masser af muligheder – både de store mainstream-kæder og unikke, individuelt ejede butikker. Og det fantastiske ved shoppingen i New York er, at de som oftest afspejler et områdes sjæl. Find næste års mode i East Village og topdesignernes butikker på Fifth Avenue. Gå ad sidegaderne og find dine egne favoritter. Oplev eksempelvis området omkring Washington Square, hvor mange unge og hippe hænger ud, og det afspejler sig i udvalget af butikker. 

Shopping i San Francisco

Lad bilen stå og find de behagelige vandresko frem, for San Franciscos shoppingliv skal opleves til fods og via offentlige transportmidler. Som i sin egen sjæl er shopping i San Franciscos ret specielt, men der er alligevel noget for de fleste. Byen omtales ofte som Los Angeles’ sofistikerede fætter og de to er meget forskellige selvom der blot er fem timers kørsel imellem dem. Mainstreamers går i Westfield Centre på Market Street, mens de mere fantasifulde lader sig inspirere til at shoppe i Haight Ashbury, hvor moderne kombineres med urban chic. Også Fillmore Street og Chestnut Street er et besøg værd for sine smarte butikker kombineret med det mere traditionelle.

Shopping i Los Angeles

I modsætning til San Francisco er du i Los Angeles meget afhængig af din bil og dagene kræver planlægning pga. byens enorme omfang. I denne kæmpeby finder du nogle unikke etniske enklaver, som også giver nogle tilsvarende unikke shoppingoplevelser. Udover de store outletcentre i Commerce, Ontario og Camarillo kan der shoppes løs i de fleste bydele. Men de unikke oplevelser får man på f.eks. på højeksklusive Rodeo Drive, men kun de færreste køber noget her. Her kigger man bare. Melrose Avenue er hipsternes paradis med sine mange skæve butikker og ultra-moderne caféer. Robertson Avenue lige om hjørnet er også et must. Third Street Pormenade i Santa Monica er lidt speciel, da det er en gågade og lidt mainstream. Ønsker du et shoppingcenter bør du vælge The Grove tæt på Wilshire Boulevard. Venice Beach er kendt for sin løsslupne stemning og det også i forbindelse med shopping.

Shopping i Minneapolis

Med udgangspunkt i Mall of Americas flere end 500 butikker fortjener Minneapolis næsten at blive nævnt på denne liste. Og den ene del af tvillingebyerne, den anden værende St. Paul, er Minneapolis en sprudlende moderne by med masser af shopping. Som alternativ til Mall of America kan du sætte kursen mod centrum og Nicollet Mall – et udendørs område med butikker, caféer og farmers market. Minneapolis’ klima gør det dog rimelig simpelt – om vinteren ligger sneen meterhøj, så der vil vi anbefale Mall of America.

Shopping i Chicago

En af USAs mest kulturelle byer tilbyder dig også shopping i bedste stil. I The Windy City er Michigan Avenue – kaldet Magnificent Mile – hovedgaden og her ligger de dyreste og mest eksklusive butikker. På Oak Street i centrums nordlige del kan du finde smarte butikker og bevæger du dig videre mod nordvest herfra kommer du til Bucktown og Wicker Park, som er hipsternes foretrukne områder med sine uafhængige og unikke butikker. Ligeledes i nord ligger Lincoln Park, hvor du kan shoppe i dyre butikker i dyre omgivelser. Lincoln Park er et af Chicagos dyreste kvarterer.

shade