De bedste attraktioner og oplevelser i Bangkok

Bangkok er alt, hvad du kan forestille dig. Thailands hovedstad er larmende, farverig, tætproppet, provokerende, utrolig. Den er rig på historiske og kulturelt særprægede områder, har topmoderne indkøbscentre, sjove markeder og et restaurant- og natteliv, som næppe overgås. Mødet med Bangkok kan være overvældende; den blomstrer af livskraft og repræsenterer spændingerne mellem nyt og gammelt, kitsch og autentisk, og verdener der mødes.

Her er vores bedste bud på oplevelser og attraktioner i Bangkok:

Khao San Rd.

Den berømte Khao San Road har siden 1980'erne været Asiens centrum for unge rygsækrejsende fra hele verden. Indtil 1982 var gaden en del af et ældre beboelseskvarter, men lige præcis dette år blev skæbnesvangert for både Khao San Road samt de omkringliggende gader. Efter thailandsk kalender svarer 1982 til 2525, et lykkebringende år. Den daværende thailandske regering besluttede sig for at bruge denne begivenhed til at invitere udenlandske turister til området omkring det imponerende Grand Palace, ikke langt fra Khao San Road. Det lykkedes at tiltrække en bølge af turister, men da der ikke var hoteller nok i området, så fandt de lokale beboere ud af, at det var en ganske fin forretning at have turister boende privat. Efter denne begivenhed, åbnede flere af familierne deres egne små gæstehuse, og det var begyndelsen på en stor omvæltning for området.

Læs mere om Bangkok her

I dag er Khao San og de omkringliggende gader en farverig blanding af spraglede markeder, madboder og restauranter, barer, små billige hostels, og ikke mindst thailændere og rejsende fra alle verdens hjørner. De seneste år er området begyndt at tiltrække andre turister, end rygsækrejsende. Der er for eksempel begyndt at komme flere børnefamilier til området og udbuddet af hoteller er vokset.

Weekendmarkedet, "Jatujak Weekend Market " eller "JJ Market"

Bangkoks suverænt største og mest populære marked er weekendmarkedet, også kaldet Jatujak Market, JJ Market eller Chatuchak Market. Markedet åbner fra fredag aften til og med søndag aften. Weekendmarkedet har 8000 små butikker og boder, og heriblandt kan du simpelthen finde alt, hvad du kan forestille dig - fx. genbrugstøj, designertøj fra lokale designere, souvenirs, planter, værktøj, mad og eksotiske husdyr. Området er opdelt i sektioner med temaer, som mere eller mindre følges, så man kan gå systematisk til værks. Der findes en smartphone app til weekendmarkedet, og ellers anbefaler vi , at du tager en informationsfolder inkl. kort over området ved en af indgangene.

Priserne her er generelt billigere, end hvad, du kan finde i andre butikker i Bangkok og så er udvalget naturligvis enormt.  Det afhænger af den enkelte bod, om der er sat pris på varerne. Men i modsætning til, hvad man måske kunne forvente, så er det sjældent at sælgerne forsøger at tage overpris. I de fleste tilfælde får thailændere stukket samme pris på en vare som en turist. Hvis du køber større og dyre ting eller flere produkter i en butik, så spørg om rabat. Tag en tom taske med (eller køb en på markedet) - det er her, du bør klare din powershopping og souvenirkøb!

Jatujak weekendmarked er nemt at komme til. Alle taxachauffører kender til "JJ Market", og både Bangkoks metro (MRT) og skytrain (BTS) har stationer hhv. midt i og i gåafstand fra markedet. Tager du MRT'en, så stå af ved Suan Chatuchak (Chatuchak Park) Station. Tager du BTS, så stå af ved Mo Chit station. Følg herefter skiltene til markedet - eller følg strømmen. Du vil ikke være den eneste!

Rooftops bars i Bangkok

En perfekt måde at afslutte en hektisk dag i Bangkok på, er at tage op på en af Bangkoks mange tagterrasser, mærke brisen og se byen oppefra. Der er efterhånden en del restauranter og barer på toppen af Bangkoks skyskrabere. De fleste af dem har gratis entré, men en drink koster gerne mere end nede på jorden. Det er dog det hele værd, at stå med en cocktail i hånden med udsigten over Bangkok by, når mørket falder på og lysene tændes. Bemærk at nogle af disse tagterrassebarer og -restauranter har dresscode. Dvs. ingen sandaler, ingen undertrøjer og tanktops, og helst lange bukser (til mænd).

Vores personlige favorit er Vertigo and Moon Bar på toppen af Banyan Tree Hotel. Her får du den måske bedste udsigt i Bangkok, da der ikke er andre højhuse, der blokerer udsigten. Det er muligt at spise en romantisk middag på Vertigo - book i forvejen. Alternativt, så tag en drink i Moon Bar og sip den langsomt, mens du nyder den fantastiske udsigt. Af andre rooftops, kan vi anbefale Sky Bar Rooftop at Lebua, hvis popularitet fik et boost efter Hangover II filmen samt Park Society Rooftop at Sofitel So Bangkok, en af de nyere skud på stammen af sofistikerede rooftop-barer i Bangkok. Der findes masser af andre gode alternativer, så lav lidt research og spørg evt. i receptionen på dit hotel. Er du på en tagterrasse med en kølig brise, så går det aldrig helt galt.

Live Musik i Bangkok

Live musik er fast inventar i mange restauranter og barer i Thailand, både når det gælder hotellounges, caféer, barer og kæmpediskoteker. Det mest almindelige er tomandsbands, hvor en guitarist og en sanger synger thailandske rock- og popnumre som hyggelig baggrundsstemning. Men der er også steder, hvor musikken er i centrum og kvaliteten er i top. Vi vil gerne anbefale en håndfuld steder med fremragende live musik i Bangkok. Dette kan varmt anbefales - der er ofte gratis entré, så du får en god oplevelse til billige penge.

Ad Here the 13th

Har du én aften i Bangkok, så tag til Ad Here the 13th. Dette er en fantastisk charmerende lille blues bar. Den ligger på 13 Sam Sen Road ikke langt fra den populære Khao San Road i området Banglamphoo. Her er ikke plads til mange, så stemningen er intim. Baren fyldes gerne med en god blanding af lokale musikentusiaster, forbipasserende turister der suges in af stemningen, samt vestlige stamkunder, der i flere år trofast har klappet med på sangene. Mad og drinks er billige på Ad Here og stemningen er uformel. Kan du selv spille et instrument, er du velkommen til at slutte dig til bandet. Der er live musik hver aften og spektret ligger mellem jazz, soul og blues.

Saxophone Pub

Den bedste jazz fås på Saxophone Pub, der ligger centralt i Bangkok lige ved Victory Monument. Dette er den mest kendte jazzbar i Bangkok, og de musikanter der spiller her, kigger ofte forbi førnævnte Ad Here for at jamme med. Saxophone Pub gør det mest i funky jazz, men har også bands, der spiller reggae og blues. Ligemeget hvad, der er på programmet, så kan du forvente højt niveau.

Brick Bar

I Buddy Building direkte på Khao San Rd., finder du Brick Bar, som tiltrækker et yngre publikum med masser af overskudsenergi i danskeskoene. Musikken her er tempofyldt og har gerne funk og reggae som omdrejningspunkt. Specielt er Brick Bar kendt for genren ska, den tempofyldte reggae, som man umuligt kan stå stille til. Bands består gerne af så mange som 10 medlemmer - heriblandt perkussionister og blæsere. Slut dig til dansemængden og bliv ikke overrasket, hvis dansen ender oppe på bordene.

Parking Toys

Er ude efter en lokal oplevelse i verdensklasse, så tag til Parking Toys. Denne live musikklub med det sjove navn er både en oplevelse for øjne og øre. Indretning er en rodet retroblanding, som dog formår at holde stilen ren. Musikken her er mere eksperimenterende  og varierende, end på de øvrige af Bangkoks bedste live musikbarer. Vi har hørt alt fra en tro kopi af Guns & Roses til live elektro-jazz her. I starten af 0'erne var der stort set kun lokale musikelskere på dette spændende spillested. I dag har rygtet spredt sig, men fælles for klientellet er en anerkendelse af musikken. Parking Toys ligger lidt uden for byen nord for Bangkok. En taxa fra centrum koster ca. THB 250,- (50 kr.). Adressen er 17/22 Soi Mayalap. Vær opmærksom på, at de fleste taxachauffører ikke kender Parking Toys. Derfor foreslår vi, at du får en thailænder til at skrive adressen på thailandsk på en seddel eller evt. ringer til en thailænder, der kan forklare vejen til chaufføren.

The Rock Pub Bangkok

Er du ude efter hård rock, så tag til The Rock Pub Bangkok. Musikken her er høj, og du får guitar for alle pengene. De bands, der kommer her, er både internationale og lokale. Fællesnævneren er hård rock og diverse undergenrer såsom grunge, punk og thrash. Du finder dette spillested under BTS-stationen Ratchathewi (exit 4). Der plejer først at komme rigtig gang i guitarerne ved 22-23-tiden om aftenen.

China Town i Bangkok

Bangkoks historiske China Town er altid en sjov og farverig oplevelse. Lokalt kaldes bydelen Yaowarat, men de fleste kender til det internationale navn, China Town. Vandrer du rundt om dagen, vil du opdage, at mange af gaderne har temaer. Du kan finde hele gader dedikerede til grossistsalg af plastikbøtter, maskindele, tempelartefakter, religiøse amuletter, guldbutikker, sko, håndtasker, ting til husdyr osv. osv. Glem ikke at vandre en tur ned ad Sampaeng Lane, Chinatowns originale hovedgade, som i dag sælger isenkram til favorable priser. Om aftenen tændes de røde og gule lamper, markeder og restauranter rykker ud på gaden, og livet summer som aftenen vågner. Chinatown er også spækket med gamle historiske bygninger og kinesiske templer. Husk kamera, her er glimrende muligheder for at tage imponerende billeder.

Chao Phraya Dinner Cruise

Tværs gennem Bangkok løber floden Chao Phraya. Floden er fyldt med aktivitet fra cargofærger, små krydsende både samt rutebåde, der nemt og billigt transporterer bangkokianere gennem byen. Områderne langs floden har oplevet stigende popularitet, her er flere shoppingmuligheder og gode hoteller.  En af de bedste måder at opleve floden på, er at tage på et aftencruise. Du sejler roligt nedad den store flod, mens du glider forbi smukke templer og imponerende skyskraber, der lyser op reflekteres i vandet. På mange af disse cruises kan du få gode middagsbuffeter inklusiv live musik. Dette er en hyggelig måde at opleve Bangkok på, og priserne plejer at være yderst overkommelige.

Koh Kret

Koh Kret er en lille ø omringet af Chao Phraya-floden 20 kilometer nord for Bangkok. Øen blev skabt i 1722, da man gravede kanaler i området. På øen bor en del efterkommere af Mon-folket, som dominerede det centrale Thailand for tusinde år siden. Mon-folket har deres egne buddhistiske traditioner og ikke mindst har de en stærk tradition inden for keramik, hvilket et besøg på øen tydeligt bevidner.  Det specielle ved Koh Kret er, at man her får landsbystemning midt i en moderne millionby. Tempoet er lidt roligere, her er mange træer og fugle, og næsten ingen trafik på øen. Faktisk er det almindeligt at leje cykler for at komme rundt på øen. Øen byder på diverse keramiksouvenirs og templet Wat Poramai Yikawat, men ellers er den største attraktion, den ro og landlige idyl, der er på øen.

Mikkeller Bangkok

Det danske mikrobryggeri Mikkeler åbnede i begyndelsen af 2014 den første mikrobryggeribar i Thailand. Som det er tilfældet i Danmark sælger Mikkeller sine egne øl samt en nøje udvalgt selektion af øl fra andre bryggerier. Her er øl ikke bare øl. Du får historierne bag, kyndig vejledning og smagsprøver inden køb og ikke mindst øl, der udfordrer og overrasker dine smagsløg. Mikkeller Bangkok ligger i området Ekkamai i det centrale Bangkok. Et gammelt thailandsk villahus fra 50'erne med tilhørende have i et hyggeligt boligkvarter er omdannet til bar. Her er en oase fra Bangkoks hektiske trafik og larm, og det føles næsten som om, du er inviteret til en privat havefest. Du kan enten slænge dig i haven eller sidde i den meget åbne og imødekommende bar med høje stole og langborde. Mikkeller Bangkoks adresse er 26 Ekamai Soi 10. Det er ganske givet ikke en traditionel thailandsk attraktion, men mikrobryggerier i Thailand oplever - som i resten af verden - en kæmpe interesse fra både thailændere, ekspatrioter og turister, så en tur på Mikkeller Bangkok giver ikke kun en dejlig oplevelse, men også et indblik i, hvad der rører sig i Bangkok og resten af Thailand for tiden.

shade