Bryllupsrejsen, Lady og Vagabonden

Bryllupsrejse til Malaga, BryllupsrejserFørst og fremmest tillykke, at blive gift er en hel speciel begivenhed. Rejsens destination er ikke den vigtigste, og alligevel vil man gerne gøre det til noget helt specielt. Det er en hel speciel begivenhed, og planlægningen af selve brylluppet kræver en del dedikation og når der samtidig skal planlægges en bryllupsrejse, kan det godt tage overhånd. Men jo før du er ude og bestille flybilletten, desto billigere kan rejsen gøres, og det er jo ikke fordi, at bryllupper er helt billige at holde.

Vi har forsøgt at finde nogle interessante rejsemål, som er ideelle som bryllupsdestination, både i Europa og oversøiske destinationer, men også nogle lidt alternative destinationer som man normalt ikke forbinder med romantiske bryllupsdestinationer.

Bryllupsrejser i bedste Lady og Vagabonden stil

Vi har udvalgt en række populære destinationer, som indgyder romantisk hygge, fantastiske landskaber, god mad og vin, generelt alt hvad hjertet kan begærer. Listen bliver løbende udviddet. 

Bryllupsrejse til Italien

Vi kan ikke komme uden om Italien, når der bliver talt om populære bryllupsrejser og hvis vi samtidig ser på maden, så stammer spagetti og kødboller jo også fra Italien. Der er mange omlagte valg i Italien, som vi ikke har taget med, ikke fordi det ikke er romantiske destinationer, men fordi man ligesom den man skal gifte sig med, vælge kirke, sted o.l. kun har mulighed for at vælge én, så vidt vi er orienteret.

Vores bryllupsfavorit i Italien er Sicilien

Der kunne have mange andre gode bud, både Firenze, Venedig og Rom er fantastiske steder, men der er ikke meget som slår Sicilien med sin klassiske charme. Sicilien har to lufthavne, Palermo (PMO) og Catania (CTA), og i sommerperioden flyver eksempelvis Norwegian direkte til Sicilien, men nok om flybilletten, den spændende del er jo på selve øen.

Gastronomiske oplevelser på Sicilien

Øen er omgivet af vand og derfor er der naturligvis utrolig meget fisk på øen. Der er fantastisk tun og sværdfisk, men rejer, hummer og muslinger er også i særdeleshed fantastisk.

Vinen fra Sicilien har i de seneste mange år, været i en opadgående kurve i forhold til kvalitet også taget prisen i betragtning. Hvis du har lidt interesse for vin, så er Sicilien et fantastisk at gå på opdagelse. Den danske winemaker Peter Vinding-Diers har sin vingård, Montecarrubo, ved Etna’s skråninger. Du kan prøve at kontakte nogle af de lokale vinhuse og aftale en tid om at komme forbi til en rundvisning og smagning.

Det skal I opleve på Sicilien

Køreturen fra Ragusa til Noto, hold ind og gå rundt i de små gader og oplev byerne som stammer tilbage fra 1693, hvor de blev genopbygget fra et jordskælv. De vidner om en fantastisk byggekultur bevaret i bedste barok-stil. På UNESCO listen over bevaringsværdige bygningsværker.

Scala di Turchi, er en fantastisk klint, kridhvid og formen er helt fortryllende i sin sensuelle buede former.

Vulkanen Etna og den vil natur som gror på den over 3 kilometer høje vulkan. Området omkring vulkanen er lavet om til en nationalpark. Det er muligt at tage en guidede jeep tur op til hovedkrateret.

Læs mere om rejser til Italien

Bryllupsrejse til Spanien

Spanien, indbegrebet af tapas, sangria, flamencoens og fantastisk natur. De oplagte valg i Spanien vil typisk være Barcelona og Madrid, men Spanien er meget mere end de to store fantastiske byer.

Vores bryllupsfavorit i Spanien er Andalusien

Solkysten er et af de ældste rejsemål for danske turister og har siden boomet i 60’erne haft millioner af besøgende hvert år. Men lad det være sagt med det samme, du skal ikke lade dig skræmme af de mange turister. Der er igennem de seneste mange år investeret heftigt i strandområderne, så de ikke virker så turistede.

Det skal du opleve i Andalusien

Hvor skal man starte… Man kan ikke komme uden om byen Jerez som ligger i den vestligedel af Andalusien, her finder du nogle af de hyggeligste og mest charmerende bodegaer fra de store sherry mærker Sandeman og Pedro Domecq. Det er trods alt sherryens højborg.

Vi vil anbefale, at du tager væk fra strandene og op i baglandet, fordi der er monumenter fra arabertiden, romertiden og middelalderen. Fordelen ved Andalusien, er at der er omkring 300 solskinsdage om året, du skal enten flyve til Malaga eller Sevilla, afhængig af hvordan du skruer bryllupsrejsen sammen. Men vi anbefaler klart, at du lejer en bil til at køre rundt og opleve den fantastiske natur.

Den verdensberømte kunstner Pablo Picasso, blev født i Malaga og det er bestemt værd at besøge Museo Picasso og hvis I vil ud og ramme det dynamiske natteliv, er fæstningen Alcazaba et outstanding sted at slå sine folder.

Lille sidebemærkning om Malaga

H.C. Andersen var begejstret for Malaga, faktisk så meget, at han skriv i sin rejsebog, at intet sted har følte han sig så velkommen som i Malaga. Det har medført, at Malaga opførte en bronzestatue af H.C. Andersen på Plaza de La Marina (et ideelt sted at få taget et foto af den danske forfatter).

Læs mere om rejser til Spanien

shade