Oplevelser i særklasse ved Cancun på Yucatan-halvøen

Cancun strand mexicoCancun er et klassisk ferieområde i Mexico, der ikke i sig selv kræver nogen nærmere præsentation. Men også i det omkringliggende område ligger flere seværdigheder, som er blandt Mexicos mest imponerende.

Byen Tulum

Godt 120 kilometer syd-syd-vest for Cancun ligger byen Tulum, som engang var en vigtig havneby for mayaerne. I dag er det først og fremmest de fremragende strande og enestående naturområder i området, som trækker folk til. I nærheden finder du både nationalparker på land, marinereservater og i det hele taget et tropisk paradis med masser af eksotisk dyre- og planteliv.

Området fortjener mindst en hel dag, og man kan sagtens bruge en uge her, hvis man vil gå i dybden med dyrelivet på Yucatan-halvøen. Men Tulum er også et fremragende område for den feriegæst, der bare vil slappe af på en tropestrand omgivet af frugtbar og rig natur.

Øen Cozumel

Vil man have endnu flere oplevelser i havet, er øen Cozumel det helt rigtige sted at tage hen. Øen ligger godt 100 kilometer syd for Cancun og er et af Mexicos bedste dykkerspots - hvadenten du vil snorkle eller dykke med flaske.

Det var den berømte dykker og havforsker Jacques Cousteau, der opdagede den fantastiske undervandsverden rundt om Cozumel. Han kaldte det et af verdens bedste områder at dykke i. I dag er det enestående dyre- og planteliv under vandet her ved Cozumel beskyttet under en national marinepark.

Maya-byen Chichen Itza

Mellem Cancun og Mérida ligger de største og mest imponerende levn fra Maya-kulturen på Yucatan-halvøen - og en af Mexicos absolut største og mest populære seværdigheder overhovedet: Maya-byen Chichen Itza.

I ruinbyen står særligt tempelpyramiden som et levende eksempel på mayaernes kunnen og distinkte arkitektur. Templets placering og opbygning er nøje afstemt med astronomiske kendsgerninger og viser, at mayaerne havde stor viden om jordens placering i et større himmelrum. Også kalenderen havde de styr på - der er i alt 365 trin på pyramidens sider og top. Chichen Itza er en kulturoplevelse ud over det sædvanlige!

shade