Sådan finder du den billige flybillet

Find den billige flybilletDer findes et utal af gode råd, tommelfingerregler og andre tips og tricks, men hvordan sikrer du dig egentlig den billige flybillet?

Det vil være fantastisk, hvis du kunne være sikker på, at flybilletten var billigst om onsdagen, eller hvis du fløj om tirsdagen var det meget billigere end om lørdagen. Sådan hænger det bare ikke sammen, men der er nogle generelle forhold som gør sig gældende.

Du kan også læse vores interview til Ekstrabladet her.

1. Sådan søger vi billige flybilletter

De fleste danskere søger flybilletter ved at bruge Google og så skrive ”billige flybilletter”, og så kommer der en masse søgeresultater frem. Søgeresultaterne viser en række flybookingsider, og der begynder vi så at søge blandt de forskellige udbydere.

Ifølge en Amerikansk undersøgelse, undersøger vi omkring 38 hjemmesider i forbindelse med bookingen af en rejse, og her er fokus primært på prisen på flybilletten.

2. Forskellen på afbudsrejser og billige flybilletter

En afbudsrejse er typisk billigere som charterrejse, hvis du er ligeglad med, hvor du vil hen, og hvornår rejsen skal foregå. I tilfælde af, at bureauet ikke har haft succes med at sælge en given rejser, som de har købt pladser på, så falder rejsens pris når afrejsedatoen nærmer sig.

På en flybillet til eksempelvis New York med et rutefly såsom SAS, KLM med flere, er prisen på flybilletten i begyndelsen billig, mens den bliver dyrere op til afrejsen. Dette skyldes, at de billigste billetter bliver solgt først, og fordi du vil rejse til en bestemt destination. Desuden ved flyselskaberne godt, at hvis du booker en uge før til New York, så er du sikkert en forretningsrejsende, og de betaler oftest bare prisen, fordi de skal afsted.

3. I hvor god tid skal du booke din flybillet?

Destinationen afgør i hvor god tid, du skal booke. Beslutninger om et weekendophold sker som regel 4-5 uger inden afrejse, og deter generelt rimelig tid at booke i. Derimod er det en god idé at booke rejsen tidligt, hvis du for eksempel vil på ferie til Phuket.

4. Det er ikke billigere at mellemlande

Prisen på flybilletter, hvor du skal mellemlande 1 eller 2 gange er ofte billigere, hvis du kun ser på flybillettens pris. Men de fleste glemmer, at man får en snack og en kop kaffe i lufthavnen, og det løber alt sammen op. Så selvom en direkte forbindelse er 500 kroner dyrere end en flybillet med mellemlandinger, så kan rejsen ende med at være dyrere. Og så skal man ikke glemme, at jo mere tid, der bruges på transport, jo mindre tid er der på selve destinationen.

shade