Grønlands 5 “must see”

Kommer rejsen en tur forbi Grønland, er der 5 attraktioner, du ikke må gå glip af, de såkaldte “The Big Arctic Five”. Disse attraktioner er unikke for Grønland og en del af, hvad der definere landet. Der arrangeres flere forskellige former for rejser med disse udvalgte 5 som specifikke rejsemål. De kan alle findes og læses mere om på greenland.com.

"The big arctic five"

Hundeslæde

Du bliver trukket hen over isen af 12 energiske hunde, kun styret af en enkelt person, slædeføren. Om det er sommer eller vinter, kan denne aktivitet afprøves. Det er til at finde oppe nord for polarcirklen, og du vil blive trukket hen over de storslåede gletschere. Længden på turen kan variere, alt afhængig af hvad du har lyst til. Nogle vil bare prøve en tur på 30 min, andre tager den helt store tur med overnatninger.

Nordlys

Nordlyset er et af verdens mest fantastiske naturfænomener. Her ser man, hvordan lyset stille og roligt danser hen over himmelen. Det er små partikler, der er i luften, som solens stråler rammer og dermed skaber dette vidunder. Nordlyset kan opleves året rundt, mest spektakulært er det dog i efteråret og vinterperioden. Om sommeren kan den lyse himmel godt opsluge lyset, og dermed får man ikke helt den samme oplevelse.

Isen

Du får muligheden for at komme helt tæt på de massive isbjerge, der flyder rundt i havet omkring Grønland. Derudover kan du komme ind på indlandsisen, hvor isen i gennemsnit er over 1 km tyk. Bevæger du dig ud på vandet i båd eller kajak og kommer nær isen, vil du kunne se, hvordan farverne bevæger sig hen over isen, i takt med solens stråler rammer.

Pionerfolket

De kalder sig selv pionere, og har mange år bag sig som bevis. Det Grønlandske folk er både et roligt og optimistisk folk, der ikke ser tilbage på igår. De har lært at samarbejde og leve med naturen omkring sig. De har tilpasset sig de forhold, de lever under, og aldrig været bange for at gribe de muligheder, der åbner sig for dem.

Hvaler

På hvalsafari i Grønland kommer du helt tæt på hvalerne. Du vil opleve de skinnende rygge glide langs båden og se den massive halefinne, idet hvalen dykker ned efter føde. Dette er et af de syn, der ikke kan beskrives, men skal opleves med egne øjne. I det Grønlandske farvand kan der findes op til 10 forskellige arter af hvaler, og tre af dem ses regelmæssigt på turene. De tre regelmæssige er pukkelhvaler, vågehvaler og finhvaler. 

shade