Top 8 seværdigheder i Boston

Rejser til Boston, Ferie i Boston1. Freedom Trail

En godt fem kilometer lang rute rundt i Bostons centrum – markeret med røde striber eller mursten. Undervejs kommer I forbi de vigtigste lokaliteter, der er direkte forbundet med den amerikanske uafhængighedskamp. På byens turistkontor kan I få en guide til ruten med bykort og forklaringer. Læs mere om Freedom Trail

2. Old State House

Fra 1713 er den ældste officielle bygning i Boston og indgår naturligvis som en del af Freedom Trail. Der var foran Old State House at Boston-massakren fandt sted. Selve bygningen er i dag museum og totalt omringet af skyskrabere, men dens engelske fortid fornægter sig ikke. 

3. Beacon Hill

Bostons dyreste kvarter, men også et af de mest charmerende. Kvarterets lave røde murstenshuse har overlevet de massive saneringer, som store dele af det øvrige Boston har været vidne til i fremskridtets navn. I de snævre gader føler I jer mere hensat til London end til Boston. Beacon Hill byder på masser af små hyggelige cafeer og lokale, uafhængige butikker.

4. Cheers (Sams Bar)

En ægte tv-seværdighed, som bør være med på jeres liste over steder, I lige skal forbi, når I er i Boston. Serien blev ganske vist ikke optaget i Boston, men barens indgangsparti, som blev benyttet i starten af hvert afsnit, tilhører Bull & Finch Pub på 84 Beacon Street. Men I skal altså ikke forvente ikke at møde Norm, Cliff eller en af de andre stamgæster i baren.

5. U.S.S. Constitution

Et krigsskib, der deltog i 44 søslag under Frihedskrigen i 1812 mod englænderne. Skibet ligger for anker i Boston Inner Harbor. Hvis I er til søfartshistorie er dette bestemt et must.

6. John F. Kennedy Presidential Library

Et slags mindesmærke over en af de mest karismatiske præsidenter nogensinde.  Alle tidligere amerikanske præsidenter siden Herbert Hoover (1929-1933) har deres eget præsidentbibliotek og museum og John F. Kennedys ligger tæt ved University of Massachusetts syd for centrum. Her findes en kopi af det ovale værelse, som det så ud mens Kennedy regerede i Det Hvide Hus. Desuden historiske udstillinger om USA i starten af 60'erne, da Kennedy var præsident og memorabilia fra hans få år i det Hvide Hus.

7. Museum of Fine Arts

En genganger i det fleste amerikanske storbyer, men Bostons store kunstmuseum hører til et af de absolut bedste. Her finder I blandt andet en større samling af Claude Monet's værker samt en stor samling af klassisk og moderne amerikansk kunst. 

8. Harvard Universitetet

Et af USAs ældste universiteter, og her har både Kronprins Frederik og John F. Kennedy studeret. Turister kan få en guidet tur på campus af en af de mere end 30.000 studerende på Harvard. Ud over flere interessante specialmuseer, bør I også lægge vejen forbi Harvard Square, der er epicentret for universitetets mange bygninger - og hovedgaden i bydelen Cambridge med butikker, cafeer og barer. 

shade