De mest familievenlige rejsemål

Rejser til ItalienVi bliver af og til spurgt om, hvor det er godt at tage hen som familie, når man skal på 1 eller 2 ugers ferie, og det er naturligvis ikke helt nemt at svare på, da det afhænger af præferencer, pengepung og alderen på børnene i forhold til, de oplevelser som man kan forvente at finde.

Lad os starte med de nærliggende områder, som naturligvis er Europa, hvor vi har fundet plads til 3 rigtig gode rejsemål til sommerferien; Portugal, Italien og Danmark.

Rejser til Portugal

En ferie i Portugal byder på mange fantastiske oplevelser, helt fra det nordlige område omkring Porto ned til de smukke kyster omkring Algarve og helt ud til de smukke øer ved Azorerne. Portugal, er typisk et land du rejser til flere gange.

Den første rejse til Portugal går oftest til Lissabon, hovedstanden der ligger fantastisk smukt ud til Atlanterhavet. Lissabon har lånt lidt fra både Rio og San Francisco, da de har Kristusfiguren og en bro, der er designet af samme firma, som lavede Golden Gate Bridge.

Hvis du rejser til Lissabon, kan du starte med at bo i centrum i en lille uges tid, for derefter at tage op langs kysten til Cascais, som byder på fantastisk gastronomi. Lissabon er ved at etablere sig som en af de mest populære destinationer i Europa når der er tale om storbyferie. Lissabon byder både på fremragende mad til billige penge, smukke bygningsværker og det hele inden for kort afstand. Flere af de populære museer er gratis om søndagen.

Tager du længere ned syd på, kan du opleve den fantastiske natur og skønne strande. Nogle mener endda, at strandene omkring Algarve er blandt de bedste strande i hele Europa. Algarve er stedet du rejser hen, hvis du ønsker at komme ned hvor der næsten er sol garanti.

En af de mere oversete feriemål, selvom du måske har rejst i Portugal flere gange, er Azorerne. Azorerne ligger gemt langt ude i Atlanterhavet på vej over mod USA. De vulkanske øer byder på fantastisk natur og behagelige temperaturer. Normalt rejser du via Lissabon lufthavn, før du ankommer til Azorerne, hvilket giver en indikation af, at de ikke er turistede.

Opsummering af Portugal

Så for at opsummere, har du aldrig været i Portugal, så bør du starte med området omkring Lissabon. Vil du have skøn natur og fantastiske strande, kan du prøve området omkring Algarve kysten og hvis du vil prøve noget de færreste har forsøgt, så skal du rejse til vulkanøerne ved Azorerne og opleve fantastisk dyreliv og natur.

Rejser til Italien

Vi befinder os stadig nede i det sydlige Europa og støvlelandet Italien. Italien er mange ting og det er umådelig svært at vælge, hvor ferien bør gå til. Du kan opleve det autentiske Italien i eksempelvis det landlige område omkring Piemonte (Barolo land) eller sydhavsøen Sicilien.

Italien byder på mange ting, fantastisk mad, enestående vine, smuk natur og en varm kultur. Hvis du skal på ferie i længere tid, kan det være en idé, at flyve til eksempelvis Firenze og leje en bil derfra og tager ud og oplever landet og nogle af de små hoteller uden for byen.

Det samme kan du gøre, hvis du tager til Sicilien, Sardinien, Venedig og områderne omkring Amalfikysten og Rom. Hvis du er vininteresseret, kan du også kontakte små vingårde, og høre om du kan overnatte hos dem, de har normalt noget bed and breakfast.

Vil du opleve noget unikt i Italien?

I Toscana, nær Firenze, findes der en lille vingård, Il Paradiso Di Frassina, den er startet af Giancarlo Cignozzi, som har ejet den succesfulde vinproducent Carparzo, som laver fantastiske Brunello. Da Giancarlo solgte sin andel i Carparzo startede han en lille vingård og fokuserede på økologisk produktion og samtidig spiller han musik for vinene. Ja den er god nok. Mozart bliver spillet ud over markeder, dagen lang, fordi det giver en bedre vin.

Nu tænker du, ja ja, marketing trick fra start til slut. Men producenten af Bose højttalere, som er ejet af universitet MIT i USA, forsker i øjeblikket i effekten af musik (bølger) overfor vinproduktion. Bølger opfører sig som vind, vinstokkene ”tror” at det blæser meget, når der bliver spillet musik og slår derfor rødderne dybere, hvilket giver kraftigere vine. Okay, hokus pokus, tænker du helt sikkert nu, men Bose har investeret 5 millioner kroner i højttalere til marken og sat fokuserer fra MIT til at dokumenterer effekten.

Okay, hvad koster det. Vinene er ikke billige, de forhandles af blandt andet Vinoble i Danmark, men  du kan smage hans vine på gården for cirka 40 kroner pr. person og en overnatning på Mozart Vineyard koster cirka 350 kroner pr. person pr. nat. Du kan læse mere om den unikke vingård her.

Rejser til Danmark

Hvorfor vil vi anbefale Danmark som rejsemål? Vi sælger jo trods alt flybilletter og primært til udlandet. Svaret er ganske simpelt, hvis vejret i sommerperioden i Danmark er med os, så er Danmark et fantastisk ferieland. Skønne strande, god lokal mad, hyggelige områder og masser af natur at udforske.

Spørgsmålet er så, tør du stole på, at den danske sommer bliver solrig og varm? Det er desværre oftest det der holder danskerne væk fra at blive hjemme og sommeren og i stedet for satse på at rejse i vinterhalvåret.

Det er naturligvis til, at få billige flybilletter, til de varmere rejsemål, hvis sommeren fejler, men en lille huskeregel er, desto før du er ude, des billigere er flybilletterne også. 

shade