Koh Samuis bedste attraktioner og oplevelser

Koh Samui, Rejser til Koh Samui, Ferie Koh Samui, Koh Samui strandKoh Samui har nogle af Thailands flotteste strande. I 80'erne var øen et fantastisk tilflugtssted for vestlige rygsækrejsende, der ville opleve det idylliske og simple strandliv. Øens popularitet har siden udvidet sig til andre segmenter i takt med at variationen af hoteller, restauranter og turismefaciliteter er blomstret og Samui International Airport har gjort det nemt og bekvemt at rejse til øen. I dag bliver Koh Samui faktisk kaldt "Asia's Boutique Island", da øen er spækket med flotte designhoteller med private pools, et bredt udvalg af gode restauranter fra alle verdenshjørner, og masser af oplevelsesmuligheder på og omkring øen. Her er vores bud på 8 fantastiske oplevelser og attraktioner  på og omkring Koh Samui.

Chaweng-stranden på Koh Samui

Chaweng er den mest populære strand på Koh Samui. Hotellerne ligger side om side langs stranden, men heldigvis er der ikke tale om høje skyskrabere, men gerne mindre hoteller i maksimum tre etager med tilhørende tropiske haver. Sandet er lyst og fint, vandet er badevenligt og har en fin turkisgrøn farve. Stranden er fuld a liv og der tilbydes mange aktivitetsmuligheder. Bagved stranden findes hovedgaden, hvor der er et pænt udvalg af restauranter, shopping og barer. Det er ikke her, du skal bo, hvis du vil have stranden for dig selv, men trænger du til en omgang "people watching", en bytur, eller et adrenalinkick på vandscooter eller lignende, så tag et smut forbi Chaweng.

Læs mere om Koh Samui her

Angthong National Marine Park

Nationalparken Angthong ligger nordvest for Koh Samui og består af 42 småøer omgivet af et rigt marineliv. Smukke limstensklipper rejser sig fra havet, tæt jungle med små vandfald gemmer sig på øerne og nogle af verdens smukkeste sandstrande åbenbarer sig for dig, når du sejler rundt i den godt 100 km2  store nationalpark. Den mest almindelige måde at besøge nationalparken på, er at tage på en dagstur fra Koh Samui. Her vil du sammen med en gruppe af øvrige rejsende sejle rundt blandt øerne og blive sat af på nogle af de smukke strande. Det vil være muligt at snorkle rundt blandt farverige fisk og koraller eller gå på opdagelse i den tætte jungle.

Na Muang Waterfall

Koh Samuis indre er beklædt med kuperet jungle. Midt på øens sydlige del ligger Koh Samuis mest imponerende vandfald, Na Muang. Faktisk består Na Muang af to vandfald, der blot kaldes Na Muang 1 og 2. Har du lyst til en pause fra strandlivet, så besøg disse vandfald.  Na Muang 2 er Koh Samuis højeste vandfald, og det falder hele 80 meter. Du kan kun opleve dette vandfald ved at vandre i junglen i cirka en halv time. Na Muang  1 er lettere tilgængeligt og byder på en lækker vandfaldssø, hvor du køle ned i det rene vand. Dette vandfald er ikke overraskende det mest besøgte, og her finder du også boder og små restauranter. Begge vandfald kan sagtens besøges på samme dag.

Fisherman's Village

Inden turismen blev Koh Samuis vigtigste erhverv, var de fleste af øens indbyggere fiskere. Fisherman's Village tæt ved Bophut-stranden i det nordøstlige Samui var et knudepunkt for fiskehandel og andre afgrøder. I dag har man lukket for al trafik og Fisherman's Village er nu et marked med restauranter, souvenirboderog velbevarede kinesiske butikshuse i træ. Her er en hyggelig stemning, så vi kan varmt anbefale en aftentur til Fisherman's Village.

Rundt om Koh Samui i båd

Der er ingen tvivl om, at Koh Samuis stærkeste kort er øens strande. De populære strande får du næppe alene, men hvad med en bådtur rundt om øen, hvor du kan opleve talrige små gemte strande, bugter og småøer? Du kommer naturligvis også forbi øens populære strande og attraktioner, så du kan danne dig et indtryk af, hvad øen kan byde på. De fleste bådture inkluderer frokostbuffet ombord på båden eller på en øde strand, og det vil være muligt at opleve farverige fisk og koraller, hvis du ønsker at snorkle.

Big Buddha

Tempelkomplekset og statuen Big Buddha ligger på en lille klippeø, Koh Faan, ud for Koh Samuis nordøstlige hjørne, kun 3 km fra lufthavnen. Hvis du flyver til Koh Samui, er det gerne den første attraktion, du ser fra luften. Lokalt hedder Big Buddha templet Wat Phra Yai, og den 12 meter siddende buddhastatue blev bygget i 1972. Øen er forbundet med fastlandet via en lille konstrueret vej. Ved statuens fod er en gårdhave med sælgere af amuletter, tøj og souvenirs. Her er også små restauranter med imponerende udsigt udover vandet og til Koh Samui. Buddhister kommer dagligt for at ofre frugt og blomster og tænde røgelse, mens turister kommer for at overvære de religiøse ritualer. Big Buddha er åbent for besøgende hele dagen, men for at få en speciel kulturel oplevelse, kan vi anbefale, at du tager dertil i de tidlige morgentimer, hvor lokale øboere ofrer mad til munkene, som til gengæld velsigner dem for deres barmhjertige gerning. Da dette er et helligt sted, råder vi dig til at klæde dig passende på, hvilket vil sige lange bukser og tildækkede skuldre.

Den mumificerede munk

Templet Wat Khunaram, gemmer på en ganske speciel overraskelse. Templet er berømt for den mumificerede munk, Luang Pordaeng, der i 1973 døde, mens han sad i mediterende stilling. Han sidder stadig i samme stilling bag en glasmontre omgivet af blomster, levende lys og røgelsespinde. I ugen op til Luang Pordaengs død, stoppede han med at spise og tale, mens han sad i en dyb meditativ tilstand. Efter lokal overbevisning, skyldes den utrolige konservering af han krop efter døden, hans enkle liv, sunde kost og dybe meditationer. Kroppen er velbevaret og kun hans øjne er gået i opløsning, hvorfor man af respekt har givet ham solbriller på.

Da Luang Pordaeng nærmede sig døden hidkaldte han sine følgere og fortalte dem, at de skulle kremere ham, hvis hans krop gik i forfald. Men hvis dette ikke skete, så ville han opbevares i en glasmontre og fungere som inspiration for fremtidige generationer til at følge Buddhas lære.

Vær opmærksom på, at et besøg hos Luang Pordaeng kan være en let foruroligende oplevelse for nogle. Godt nok er han velbevaret efter at have været død i mere end 40 år, men køn er han ikke!

Koh Samui Butterfly Garden

På en regnvejrsdag, eller hvis du trænger til en pause fra stranden, så foreslår vi, at du tager familien med et smut forbi Koh Samui Butterfly Garden ved den sydøstlige spids af øen. Her er en smukt vedligeholdt tropisk park, der huser hundredvis af både almindeligt forekomne og sjældne sommerfugle. Men det er ikke kun sommerfugle, som Koh Samui Butterfly Garden kan prale af. De har nemlig en fin udstilling af små og store insekter, bistader og møl. Deres insektlærreder gør, at du kan se de imponerende detaljer på insekterne på nært hold. I haven på toppen af skråningen kan du fra et observatorium nyde den betagende udsigt over øens kystlinje.

shade