2015 er lysets internationale år

Nordlys, Island, Ticket2TravelI år er det lysets år, udnævnt af FN’s generalforsamling, hvor fokus er på, at gøre det internationale samfund opmærksom på lys teknologiernes muligheder.

Vi har fundet nogle af de mest interessante lys festivaler og begivenheder som du kan overveje at besøge.

De naturlige lysfænomener

Nordlyset kan bedst oplevelse i det nordlige Sverige og Norge samt Canada og det sydlige Grønland. Nordlyset oplevelse bedst i månederne februar, marts og oktober mellem 23.00 og 04.00.

Nordlyset er et utrolig smukt fænomen som dannes når solens stråler indfanges af jordens magnetfelt. Det absolut bedste sted at se nordlys er ved Abisko Aurora Skystation, som ligger omkring 200 kilomenter fra Polarcirklen i den nordlige del af Sverige.

Hvis du elsker de lange danske somre, hvorfor så ikke opleve, at solen aldrig går ned? Det kan du på den norske ø Svalbard fra midten af april til slutningen af august.

Las Fallas, Valencia i Spanien

Las Fallas, Valencia, Ticket2Travel, Rejser til SpanienLas Fallas bliver, ikke uden grund, betragtet som en af de skøreste festivaler i Spanien, deler måske førstepladsen med tomatfestivalen (25. august 2015 og 31. august 2016 i Bunol, nær Valencia).

Ifølge traditionen er store marionetter lavet af pap og papirmasse af lokalbefolkningen. Utroligt, men nogle dukkerne er højere end normale bygninger.

Disse marionetter kaldes også Fallas ”fakler” bliver brændt på den sidste nat af de fem dage lange fest, hvor beboerne og gæsterne i Valencia samles på gaden for at have det sjovt alle sammen.

Mere information om Las Fallas

Las Fallas afholdes 15. marts – 19. marts 2015 i Valencia

Du kan se en yderst interessant, dog 16 minutters video om Las Fallas festivallen.

Festival of Lights, Berlin i Tyskland

Tyskland, Rejser til Berlin, Ticket2TravelFestival of Light i Berlin har vundet stor popularitet blandt turister i de seneste år og tiltrækker stadig flere og flere mennesker til denne begivenhed som starter den 9. oktober og slutter den 18. oktober. Festivalen bliver den 11. festival i træk. 

I disse dage er alle de store monumenter i Berlin oplyst med unikke mønstre af laserstråler. Desuden afholdes der mange koncerter kombineret med spektakulære brug af lys. Resultatet - uforglemmelig oplevelse for publikum i alle aldre, køn og nationaliteter.

Du kan læse mere om eventet her hvor der også er nogle fantastiske billeder og videoer. 

Du skal dog bestille hotelbooking relativt hurtigt, da der var cirka 2 millioner besøgende til festivalen i 2014 som i alt lavede 700.000 overnatninger.

Målsætningen for Festival of Lights er at skabe en international platform for lysfestivaler i hele verden. I blandt. Israel foregår der hver sommer nu en lysfestival, der har mere end 250.000 besøgende gæster. 

 

shade