5 anderledes byer i Nordamerika

San Diego
Længst mod syd i USAs folkerigeste stat, Californien, ligger San Diego. Med en årlig  gennemsnitstemperatur på 21 grader tiltrækkes mange af klimaet, men også seværdigheder som Sea World og San Diego Zoo ligger højt på de besøgendes ønskeseddel. Centrum, Gaslamp District, er genopstået og har en forrygende bar-, restaurant- og natteliv og det er nemt at komme til og fra området uden bil. Ud til Stillehavet omkring Mission Bay finder du nogle af de bedste strande, men skal det være ekstra godt, skal du til Coronado Island, som var USAs bedste strand i 2012.

Seattle
I det nordøstlige hjørne af USA ligger et alt for overset område. Hele staten Washington tilbyder spændende oplevelser, men især metropolen Seattle er værd at besøge. Starbucks fødeby, som også er kendt for at være en rigtig iværksætterby, er måske en storby, men den føles ikke voldsomt stor, da der er masser af natur lige i nærheden. Klimaet minder måske meget om det skandinaviske i vinterhalvåret med masser af nedbør, men sommeren er tør og varm. Det hyggelige Pike Place Market sprudler af aktivitet ligesom det meste af centrum i øvrigt. Syd for Seattle er der rig mulighed for at se vulkaner i form af Mount St. Helens og Mount Rainier, mens man vest for byen kan nyde Olympic National Park med bjerge og regnskov.

Vancouver
Ikke mere end en times tid fra den amerikanske grænse ligger  en af verdens smukkest beliggende byer. Bjergene på østsiden og vandet på vestsiden udgør den fremragende kulisse, mens Vancouvers kulturliv gør resten til at gøre denne metropol til en af de bedste i verden at bo i. Gastown er byens historiske distrikt og her er der masser af autentiske oplevelser. Stanley Park er mere end bare en park og huser bl.a. Vancouvers akvarium. Til de aktive ligger skiparadiset Whistler lige nord for Vancouver, mens der om sommeren kan vandres på samme sted og i øvrigt ses på hvaler, bjørne og fugle på den nærliggende Vancouver Island.

St. Petersburg
Den drukner næsten i Miamiog Orlandoomtale, men St. Petersburg på vestsiden af Florida kan godt selv. For sjældent har en by af denne størrelse så mange tilbud til de besøgende og de færreste ved, at Dali museet i byen huser den største samling af kunstnerens værker uden for Europa. St. Petersburgs behagelige klima og beliggenhed tiltrækker mange, og det er altid her, at man kan finde USAs bedste strande. Fort de Soto Park og Pass-a-Grille Beach bør besøges under et ophold i området. Men med den Mexicanske Golf mod vest og Tampa Bay mod øst kan man heller ikke tillade sig at klage. Og så er der ikke mere end halvanden times kørsel til Orlando.

Toronto
Canadas største by byder på et hav af events og seværdigheder, som nemt matcher både London og New York. Oplev storbyens glæder i form af shopping, museer, sightseeing og et natteliv, som skiller sig markant ud fra andre byer i samme størrelse. CN Tower dominerer byens skyline og man bør som besøgende i byen da også tage turen til toppen af tårnet. Nyd Toronto Islands på en lun sommerdag eller stå på skøjter foran rådhuset i vintermånederne. Snup en drink ved Dundas Square og nyd pladsens pulserende liv. Og så ligger Niagara Falls blot et par timers kørsel fra Toronto.

shade