Undgå at blive snydt i Bangkok

En god ferie i BangkokNår du har læst disse råd, vil du måske tænke, ”hold da op, her er mange som prøver at snyde mig”, men bare rolig, det er de samme tricks som foregår overalt i verden, du har blot nemmere ved at opdage dem, når du er i de hjemlige rammer. Det vigtigste er, at du bruger din sunde fornuft. 

1. The grand palace er lukket i dag

Dette er en af de mest benyttede scams og hver evig eneste dag, er der turister der falder i denne fælde. Heldigvis, ved den venlige mand, som har fortalt dig den triste nyhed, at der er nogle andre templer som har åbent og han kan sagtens fragte dig derhen. På vejen vil han vise dig forskellige smykkebutikker, hvor der oftest er tale om uægte perler og andre smykker.

Du kan kende denne type personer på, at de taler lidt for godt engelsk og ofte står de med en paraply, fordi det er ret varmt at stå udenfor hele dagen lang. 

2. Taxaer i Bangkok

Som turist i Bangkok, vil du formentligt køre i Taxi flere gange. De fleste forsøger at aftale en pris på forhånd, ofte er denne 2-4 gange højere end hvis der køres med taxameter. Hvis en Taxichauffør ikke ønsker at køre med taxameter, så stig ud og find den næste.

Lad ligeledes være med at tage de taxaer som holder udenfor hotellerne, da de oftest, tager den højeste pris. Du bør ligeledes ikke bestille taxaer gennem hotellet, da de oftest kontakter en taxa, hvor de tager et kommissionsgebyr.

Som priseksempel koster det eksempelvis 1100 Baht at køre fra Bangkok lufthavn til Hua Hin.

Hvis en taxichauffør prøver at snyde dig, skal du tage et billede af deres ID i forruden, det koster dem 2000 Baht i bøde, hvis de bliver anmeldt for at snyde.

Taxachauffør lader ligeledes også som om, at de ikke kan give tilbage, så hav altid små penge med i taxaen.

3. Afvis folk høfligt på Thai

En vigtig ting at vide, er at du hurtigt kan afvise dem der vil snyde dig, hvis du kan lidt Thai. Derfor er det en god idé at huske denne sætning: ”Mai aow, kap”, som betyder ”Jeg er ikke interesseret, ellers tak”, kvinder skal sige ”Mai aow, ka”, på den måde kan du afvise folk ganske høfligt. 

 

shade