Caribien  >  Cuba

Rejser til Cuba

Du kan bestille din rejse til Cuba online og se de forskellige afgange priser på flybilletter på alle flyselskaber som flyver til Cuba i søgemaskinen. Uanset om vil flyve fra København, Billund, Aalborg eller Hamborg, finder søgemaskinen en skarp pris på din flybillet til din rejse til Cuba. Du kan finde meget rejseinspiration på Visit Cubas officielle hjemmeside.

Om Cuba

Der findes mange seværdigheder i Cuba og især oplevelser. Når du tænker på Cuba, er nogle af de ting som oftest dukker op, de gamle biler som stadig kører rundt grundet importrestriktioner, store cubanske håndrullet cigarer, fantastisk rom, farverige gader i kolonistil og smukke palmer.

I Cuba finder du mange kolonitids byer, som er blevet optaget af UNESCO’s kulturarvs liste. De fleste som rejser til Cuba, benytter sig også af de fantastiske strande og i særdeleshed de autentiske strande ved Trinidad, Guardelavaca og Cayo Santa Maria.

Det er et udbredt fænomen at benytte den populære service Tripadvisor som ejes af Expedia og Hotels.com. Men de fleste mangler muligheden for at bestille oplevelserne hjemmefra. Der en ny dansk side, dog på engelsk, GetYourGuide hvor du kan finde ture og aktiviteter i Cuba.

Lufthavne på Cuba

Den mest populære lufthavn i Cuba er Havana og derfor er de billigste flybilletter også at finde til denne lufthavn. Men du kan også flyve til Santiago og Varadero. Der findes flere lufthavne i Cuba og dem kan du også finde i vores søgemaskine.

Flyselskaber som flyver til Cuba

Flyselskaberne udskifter ofte deres ruter, derfor kan der både være kommet nye flyselskaber til listen siden denne blev opdateret og flyselskaber som ikke længere tilbyder denne rute.

  • KLM, mellemlanding i Amsterdam eller Paris
  • Air France, mellemlanding i Paris eller Amsterdam
  • Swiss, mellemlanding i Zürich
  • Iberia, mellemlanding i London eller Toronto
  • Air Canada, mellemlanding i Toronto
  • Aeroflot, mellemlanding i Moskva

Der findes på nuværende tidspunkt ikke en direkte rute til Cuba fra Danmark, derfor mellemlander du oftest 1 gang. Ovenstående liste med mellemlandingsdestinationer kan variere, men vil altid være opdateret i søgeresultatet når du søger flybillet til Cuba.

Hvornår er det bedst at rejse til Cuba?

Den mest populære periode at rejse til Cuba er fra oktober til maj. Orkansæsonen i Cuba er typisk i august og september, men som altid, kan man aldrig give garantier for vejret. Klimaet i Cuba er tropisk. Temperaturerne svinger derfor mellem 25 – 30 grader i lufthavnen og vandet er omkring de 25 grader.

Populære lufthavne på Cuba

De mest populære lufthavne på Cuba er:

  • Havana
  • Santiago
  • Manzanillo

Fakta om Cuba

Møntfoden som du skal benytte er cubanske pesos convertibles (CUC). Den bedste omveksling valuta til pesos er Euro. Det er ikke muligt at benytte Diner’s Club, American Express eller andre amerikanske kort i Cuba. Det er kun Visa kort og Mastercard, som ikke er blevet udstedt af pengeinstitutter i USA, som kan anvendes.

Du skal ansøge om turistvisum via Visumformular og dit pas skal være gyldig i mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Husk, at ifølge Cubansk lov, kræves det, at der kan fremvises bevis på, at du har en rejseforsikring, som dækker ved eventuel indlæggelse, lægebesøg eller lignende og dokumentet skal være på engelsk. 

Rejser til Havana
Rejser til Havana

Der er noget "old world" over Havana. Som om tiden har stået stille i byen - og det har den jo på mange måder også på grund af den særstilling Cuba har indtaget i forhold til den omgivende verden i mere end et halvt århundrede efterhånden.

shade