Rejser til Ajaccio

Ajaccio, Napoleons Fødeby, Korsika, Ticket2TravelBåde enlige, par, der søger en romantisk getaway, og familier, der drømmer om en hyggelig ferie i solrige og stilfulde omgivelser vil elske Ajaccio. Byen, som er den største på den smukke franske Middelhavsø Korsika, er kendt for at udstråle forførende klasse og selvsikker stil – og man fornemmer mere end et strejf af den franske Middelhavskyst, Côte d'Azur, her.

Alle rejsende holder af Ajaccios livlige centrum, hvor man er omkranset af blid, sydlandsk arkitektur og travle caféer byder velkommen med café au lait, venlighed og korsikanske specialiteter – herunder friskfangede fisk og skaldyr fra det krystalblå Middelhav. Spis din fisk simpelt tilberedt, grillet i folie med en smule olivenolie og lidt hvidløg – eller ingefær-smør, hvis du kaster dig over hummer.

Til trods for deres status som øboere har Korsikas beboere dog traditionelt ikke været de store fiskere, da invasioner fra havsiden og helbredstrusler som malaria holdt dem væk fra kysterne. De gamle korsikanske specialiteter består derfor snarere af mad fra bakkerne inde i landet: Vildsvinestuvning eller frisk, langtidsgrillet vildsvin i jagtsæsonen fra august til januar, samt svinekød i et utal af velsmagende tilberedninger. Eller hvad med at prøve det vidt berømte korsikanske kalvekød, hvor kalven har fået lov at gå på græs, inden den blev slagtet? Dette står i modsætning til den normalt anvendte metode, hvor kalven kun har fået mælk, og det giver en særlig smag.

Ajaccio er berømt som Napoleons fødeby, og der er naturligvis et hav af seværdigheder relateret til denne lille store mand. Besøg for eksempel Salon Napoleonien på rådhusets 1. sal. Her kan du nærstudere medaljer, portrætter og buster, og beundre en sublim fresko i loftet af Napoleon og hans hof. Når klimaet er så lækkert, ønsker man dog sjældent at tilbringe for megen tid indendørs. En slentretur i Ajaccios imponerende marina ikke langt fra byens centrum er selvfølgelig et must, og få kilometer væk lokker brede sandstrande med rig mulighed for både solbadning, svømning, vandsport og udsigt til ekstraordinære solnedgange.

Flybilletter til Ajaccio
Flybilletter til Ajaccio

Sådan finder du billige flybilletter til Ajaccio, Frankrig. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Ajaccio og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade