Europa  >  Spanien

Rejser til Spanien

Vidunderlige kontraster Spanien har gennem mange år været et af de mest populære ferielande for i tusindvis af danskere. Dette skyldes i høj grad chartertrafikken til Middelhavsøerne samt til strandene ved Costa Del Sol og Costa Blanca. Men Spanien er så meget mere. Her finder du en helt fantastisk afvekslende kultur og natur, der sammen med de spændende byer, landets ældgamle historie og det generelt milde klima gør Spanien til noget nær det perfekte rejseland.

Det spanske landskab er utrolig varieret og de kulturelle kontraster mellem de forskellige regioner er enorme. En lang weekend i en af Spaniens storbyer med deres store udbud af seværdigheder er altid populært, men hvorfor ikke kombinere to eller tre byer og opleve den forskel, der er mellem castilianske Madrid, catalanske Barcelona og andalusiske Sevilla. Med du skal mere end opleve byerne - det er "ude på landet", du virkelig finder den spanske sjæl. Rejse f.eks på bilrundrejse i Andalusien, eller på Mallorca.

Find rejseinspiration til din næste ferie i Spanien

Rejser til Alicante
Rejser til Alicante

Costa Blancas hovedstad Alicante er, som mange af de øvrige byer ved Middelhavets sydøstlig kyst, præget af himlens rene lys og af beboernes kontakt med oldtidens kulturer og senere de mauriske erobrere.

Rejser til Barcelona
Rejser til Barcelona

Hvis du ønsker at holde ferie i Sydeuropa, så er Spanien mest kosmopolitiske by er Barcelona, helt klart en af de steder du bør besøge. Når du flyver til Barcelona, anbefaler vi, at du ikke rejser over Girona, som ligger mere end 100 kilometer fra Barcelona, men i stedet rejser til den centrale lufthavn der ligger 15 kilometer fra centrum. 

Rejser til Bilbao
Rejser til Bilbao

Det bjergrige og barske Galicien i Spaniens nordvestlige hjørne, der især er berømt på grund af Pilgrimsruten til Santiago, ligger Asturien, der stolt benytter sin gamle titel som fyrstendømme.

Rejser til Madrid
Rejser til Madrid

Det er dejligt at være turist i Madrid, hvor en lang række af de store seværdigheder ligger indenfor gå-afstand. På ganske få minutter kan I bevæge jer fra de charmerende 1600-tals kvarterer med små, snævre gader og beskedne bygninger til flot anlagte, brede hovedstrøg med imponerende herskabsvillaer og palæer.

Rejser til Malaga
Rejser til Malaga

Andalusien er kendt for sit solskinsvejr, sine digtere, sin originale folklore, sine smukke traditioner, for den mauriske arv og naturligvis for sine strande.

Rejser til Mallorca
Rejser til Mallorca

Mallorca er noget nær et ideelt sted at holde ferie - alene, for par eller med hele familien. La isla bonita kaldes øen af spanierne selv, og Mallorca er også en ualmindelig køn ø. Placeringen centralt i Middelhavet giver behagelige temperaturer forår, sommer og efterår.

Rejser til Sevilla
Rejser til Sevilla

Flamencoens hjemby Sevilla er den meget smukke hovedstad i regionen Andalusien. Her finder du en charmerende blanding af enestående monumenter som den imponerende Katedral med det berømte Giralda-tårn, der oprindelig var minerat og den mauriske borg, Alcazar med dens smukke haver. 

Rejser til Tenerife
Rejser til Tenerife

Tenerife er den største af de Canariske øer og på mange måder også den mest interessante. Det er her på øen, du finder Spaniens væsentligste karneval - og det siger altså ikke så lidt.

shade