Rejser til Aberdeen

Abeerden, Skotland, Ticket2Travel, Donnuttar slotSom rejsemål er Aberdeen, Skotlands tredjestørste by efter Edinburgh og Glasgow, lidt af en godt skjult, men attraktiv perle. Den tiltrækker ikke nær så mange feriegæster som de mere kendte destinationer Edinburgh og St Andrews, og kan derfor opleves som mere ”autentisk” skotsk. Byen er et fremragende sted at stoppe et par dage på din oplevelsesrejse rundt i Skotland, og den er ikke mindre velegnet som base for udforskning af den omkringliggende region. Udforsk for eksempel de nærliggende slotte, smag på den lokale whisky, besøg de skønne strande og tag på vandretur i bjergene, hvis du ikke ønsker at gå glip af uforglemmeligt smukke udsigter.

Slotte i Abeerden

Hvad slottene angår, er mange af Skotlands mest spektakulære og eventyragtige af slagsen lokaliseret nær Aberdeen. Besøg for eksempel det stemningsfulde Dunnottar Castle i Stonehaven på toppen af stejle klipper med storslået udsigt over Nordsøen, eller det lyserøde eventyrslot Craigievar Castle ved Alford. Som du kan se på billedet til højre. 

Selve Aberdeen har, ligesom dens opland, meget at være stolt af. Den har flere gange vundet afstemninger om ”Det lykkeligste sted i Storbritannien”, og er kendt for sine enestående parker og blomsteranretninger mange steder i det offentlige rum. Den byder de strandglade på en lang, smuk sandstrand, og er desuden kendt som en by i rivende udvikling og som ”Europas olie-hovedstad”. Arkitekturen, der hører til blandt Storbritanniens mest hyldede, er også noget for sig: Det er en meget speciel oplevelse at betragte de overdådige, gamle granit-bygninger, som du finder overalt i Aberdeen, specielt i centrum.

Du kan ikke undgå at falde i svime over det nyrestaurerede Marischal College på Broad Street, hvor tårnene ser ud til at konkurrere om at nå himlen, og det victorianske Town House (Rådhuset) er ligeledes en udforskning værd. Besøg også Union Terrace Gardens for en oplevelse af ro, grønne omgivelser og naturlig skønhed midt i byens travle centrum. Om sommeren flyder stedet over med en farvestrålende variation af blomster, og er et ideelt sted til picnics og solbadning.

Find billige flybilletter til Abeerden

Flybilletter til Aberdeen
Flybilletter til Aberdeen

Sådan finder du billige flybilletter til Aberdeen, Storbritannien - England. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Aberdeen og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade