Europa  >  Tyrkiet  >  Istanbul

Rejser til Istanbul

Istanbul, som tidligere gik under navnene Byzans og Konstantinopel , er den eneste by i verden, der ligger på to kontinenter. Bosporusstrædet deler byen i to dele, hvor den vestlige del af den enorme by ligger i Europa, mens den østlige del ligger i Asien. Dermed er Istanbul på én og samme tid den asiatiske by, der ligger tættest på Europa og den europæsike by, der ligger tættest på Asien! Ikke overraskende er Istanbul med sin placering et historisk knudepunkt for kultur, handel, kunst, religion m.m., og byens karakter bærer præg af både europæiske og asiatiske elementer. Men mest af alt er byen sin egen.

For blot at nævne nogle få attraktioner, er Hagia Sofia og den blå moske bestemt et besøg værd. Man bør heller ikke snyde sig selv for Topkapi-paladset, med sin smukke udsigt over Bosperus-strædet, for slet ikke at tale om Istanbuls fantastiske Bazar, hvor man med "prutten" og fægten med armene kan erhverve sig alt fra orientalske tæpper til dejlige lædervarer.

Seværdigheder i Istanbul

Er du ung, gammel; til historie eller shopping; til kunstmuseer eller gourmetoplevelser med udsigt over Bosporusfloden – Istanbul har noget for enhver smag. Byens historie er så rig, de århundrede gamle markeder bugner stadig, og her findes nogle af verdens ældste  og mest imponerende moskéer, kirker og bygningsværker.  En forlænget weekend er langt fra nok til at komme ind under huden på Istanbul, men her har vi et par bud på, hvad du skal opleve på din rejse til byen.

Tag til den gamle bydel Sultanahmet og brug dagen på at besøge Den Blå Moské, Hagia Sofia, Basilica Cistern og de ældgamle markeder, Grand Bazaar og Egyptian Spice Bazaar.

Tag på shopping i den mere moderne bydel Taksim og start evt. dagen med en tur på Istanbul Museum of Modern Art og en tur op i Galata-tårnet, med fantastisk udsigt over den charmerende by.
Lev som en ægte istanbulit: Spis morgenmad på en af de talrige lokale gadecaféer, få banket kroppen igennem på Hamam (tyrkisk bad), hop på én af cruisebådene langs Bosporus og slut eftermiddagen af med en kop te og en vandpibe sammen med de øvrige istanbulitter.

Er du glad for mad, så kan du godt forberede dig på en krævende rejse, for der er mange specialiteter – rigtig mange, du skal nå igennem, inden du med rette kan sige, at du har prøvet det tyrkiske køkken. De forskellige regioner i Tyrkiet har sine egne specialiteter, og der er retter med inspiration fra Persien, Middelhavet, Balkan og Centralasien. Husk også at prøve de søde desserter og snacks som Baklava og Lokum (Turkish delight).

Flybilletter til Istanbul
Flybilletter til Istanbul

Sådan finder du billige flybilletter til Istanbul, Tyrkiet. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Istanbul og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade