Europa  >  Tyskland  >  Berlin

Rejser til Berlin

Engang var Tyskland og især den kø belagte motorvej A7, blot noget som vi danskere skulle igennem for at komme til de solbeskinnede byer i Sydeuropa. Denne opfattelse er i den grad ændret og byer som netop Berlin, München og Hamborg er blevet nogle af de mest in-steder at tage hen på storbyferie. Med mere end én million besøgende turister i den tyske hovedstad, betyder det også, at flere områderne er blevet meget besøgt af turister. Berlin er ideel destination for en forlænget weekend, da det er hurtigt at flyve dertil fra København og det er billigt at finde spændende oplevelser. 

Flyveturen fra København til Berlin tilbagelægges også kun på 1 time og det uanset om du flyver til Berlin Schonefeld eller Berlin Tegel. Så der er rig mulighed for at opleve byen og ikke kun flyveturen.

Den nye tyske hovedstad Berlin, har over det sidste årti gennemlevet en forvandling, som nok må siges at være uden sidestykke i nyere europæisk historie. Efter murens fald i 1989 er der blevet investeret milliader og atter milliader af Euro på at gøre Berlin til landets nye midtpunkt, arkitektonisk såvel som kulturelt - med mere end 170 museer, 3 operahuse, 35 teatre og diverse cabaret'er, burde der været noget for enhver smag. Så du kan få en fantastisk storbyferie i Berlin, hvor du både kan opleve historiske monumenter og fantastiske parker.

Berlin har meget at byde på, og er med sin beliggenhed kun lidt over en times flyvning fra København, en enestående chance for at opleve en by, for hvem skæbnen har været hård, men en by som igen har rejst sig til fordums styrke og skønhed.

Du kommer nemmest rundt i Berlin med S-bahn og U-bahn.

Top 10 turist attraktioner i Berlin

Du bliver aldrig færdig med Berlin. Den første gang du besøger byen, er det en god idé at opleve nogle af de historiske mindesmærker som stadig er velbevaret fra krigen.

 • Checkpoint Charlie – grænseovergangen på Friedrichstrasse mellem Øst- og Vestberlin
 • Rigsdagen – Parlamentsbygningen hvor du kan gå en tur i toppen og se hele byen
 • Brandenburger Tor – Imponerende byport som er den eneste bevarede byport til Berlin
 • Berlinmuren – 28 års historisk opdeling af Vest og Østtyskland (DDR)
 • TV tårnet på Alexanderplatz – ofte lange køer, men uovertruffen udsigt og med restaurant på toppen
 • Postdamer Platz – tæt på Brandenburger Tor og Rigsdagen, danner dette trafikale knudepunkt berliner bydelen med Tiergarten.
 • Alexander Platz – centralt knudepunkt med et bredt og farverigt persongalleri
 • Tiergarten – Statuen af Bismarck, eller Jernkansleren, som erobrede Danmark op til Kongeåen i 1864
 • Kurfurstendamm – hovedstrøget i den gamle vest del og med shopping paradiset KaDeWe
 • Unter den Linden – en smuk vandretur op gennem denne boulevard i det centrale Berlin under lindetræerne.

Shopping i Berlin

Berlin har samme status, når det angår shopping, som London. Prisen er lavere grundet den lavere moms på 19 %. Berlin byder på enorme stormagasiner, julemarkeder, second hand shopping og små designer outlet.

 • KaDeWe – også Kaufhaus des Westens som er en af de største stormagasiner i Europa, muligvis kun overgået af El Corte Ingles i Madrid. Læs mere om KadeWe 
 • Designer outlet – små 30 kilometer uden for Berlin finder du en gå gade som kun handler med outlet hvor der altid er 30 – 70 % rabat. Læs mere om udvalget her http://www.mcarthurglen.com/de/designer-outlet-berlin/de
 • Genbrugsshopping – der er utrolig mange muligheder når det kommer til Second Hand shopping. Berlin-Guide.dk har lavet en fyldestgørende guide over mulighederne med Second hand og antik shopping

Find yderligere rejseinspiration til Berlin og billige flybilletter

Flybilletter til Berlin
Flybilletter til Berlin

Sådan finder du billige flybilletter til Berlin, Tyskland. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Berlin og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

Nytår i Berlin
Nytår i Berlin

Overvejer du at holde din nytårsaften i udlandet? Så er Berlin et rigtig godt bud på en festlig aften. Byen er hurtig at komme til, der er masser af liv og priserne er overkommelige. 

shade