Asien  >  Indonesien  >  Bali

Rejser til Denpasar - Bali

Guld, guder og grønne skove At det lige netop er Bali, der blandt Indonesiens 13.000 øer, er blevet landets ferieø nummer ét, er der mange forklaringer på. Rammerne er perfekte - klimaet er behageligt, solen gavmild, naturen betagende smuk og kulturen rig og spændende. Men det der gør Bali til en enestående oplevelse, det der virkelig tryllebinder og fascinerer den besøgende, er den balinesiske folkesjæl og livsglæde.

Balineserne er et smilende og åbent folk, der trods en stigende strøm af turister har evnet at bevare deres kultur og fundamentale livsanskuelse. En kvalitet hos balineserne, der velsagtens kan tilskrives balinesernes særegne hinduisme. Udover troen på en hel række forskellige hinduistiske guder, hvor Sanghyang Widhi er den højeste, lever balineserne med en nærmest animistisk tro - at hvert et træ og hver en sten har sin egen sjæl. Ligeledes er troen på reinkarnation en vigtig bestanddel i balinesernes livsanskuelse og i håbet om et bedre liv efter dette på jorden, forsøger balineserne at leve i god harmoni med sig selv og deres omgivelser.

Som besøgende på Bali opleves religionen både som en afslappet og uformel del af balinesernes hverdag og gennem farvestrålende optog og ceremonier. Af de utallige templer, der er at finde overalt på øen, kan nævnes øens største helligdom Besakih-templet, der er "moder"-tempel for hele øen og det smukke havtempel Tanah Lot, der skal nydes ved solnedgang. Den sydlige del af øen er centrum for Balis turisme. De fleste hoteller ligger i de tre badebyer - Kuta, Sanur og Nusa Dua. Men også byerne Siminyak, Tanjung Benoa og de nordlige byer Lovina og Pemuteran er bestemt vær at overveje. Læs mere under de respektive byer.

Feriebyen Sanur 

Rolige omgivelser Sanur, der ligger på den sydøstlige del af Bali, er en af øens populære feriebyer. Området står i skærende kontrast til det hektiske liv i Kuta - ja selv bølgerne er mere behersket i Sanur - et faktum der har tiltrukket børnefamilierne, såvel som andre der ikke kommer for at boltrer sig på barer og natklubber. Den fredelige hovedgade har et væld af spændende restauranter, hvor der er rig mulighed for at prøve eller genopdage de mange kulinariske specialiteter Bali kan tilbyde. Når sandheden skal frem, er det ikke alle de 6 km strand der er lige gode. Sanurs sydlige ende er uden tvivl den bedste. Her fungere koralrevet som bølgerbryder, og beskytter den brede sandstrand mod havets grådige indhug på fastlandet. I aftenskumringen lever stranden og hovedgaden op på ny. I skæret fra restauranternes kulørte lamper, anrettes dages friskfangede fisk, og duften fra grillen pirrer de nasale sanser. Man undgår ikke sælgerne på Sanur, de er overalt med deres kopiure, træfigurer, billeder, drager, postkort og meget mere -et af de først ord man lærer som turist er "tidak" - nej tak.

Sanurs små gader 

Forlader I hovedgaden og går ned i de små sidegader har I mulighed for at opleve balinesernes hverdag. Her ligger de faldefærdige huse side om side med byens mange smukke templer der afgjort er et besøg værd. Her fejrer balineserne året igennem deres mange farverige ceremonier. UBUD - Balis kulturelle centrum I de betagende landskaber med brusende floder, dybe dale og lysegrønne risterrasser i det centrale højland finder man den atmosfære, som mange betegner som Balis sande sjæl. Det er også her traditionerne og de ceremonielle optog dyrkes mest helhjertet. I Ubud eller omegn er der altid en højtidelighed, der kræver et optog. Området kan besøges på en heldagstur fra strandområderne i syd, men vil I opleve områdets charme, anbefaler vi som minimum et 2- 3 overnatninger i Ubud.

Kystbyen Candi Dasa 

Candi Dasa er mere end et idylliske fiskersamfund Efter små to timers kørsel langs kysten kommer man til Balis østlige næse, delstaten Karangasen. I dette enestående område ligger den idylliske kystby Candi Dasa, der med de farvestrålende fiskerbåde i det funklende sorte sand lokker stadig flere eventyrlystne turister til. Men end ikke den indbydende strand eller den flammende solnedgang kan måle sig med områdets absolutte højdepunkt, vulkanen Mount Agung. Det bjergrige landskabet omkring den 3.142 meter høje vulkan er et fascinerende syn og den perfekte ramme for en storslået vandretur. Besøg også de hyggelige landsbyer og de mange templer som pryder området. Tæt på Candi Dasa ligger Tenganan, en lille traditionel Balinesisk landsby, hvor indbyggerne er af den tro, at de er de oprindelige Balinesere. Her kan I opleve gamle traditioner og ritualer. Besøg også Amlapura, den tidligere "hovedstad" i provinsen der var tæt ved at blive udslettet af Gunung Agungs vulkanudbrud i 1963 og vandpaladset tæt ved Tirtagangga. Begge fredfyldte og smukke byer hvor I hurtigt får brugt et par timer. Et andet område som absolut også er en vandretur værd, er området omkring det majestætiske Besakih tempel, der også kaldes for moder templet fordi komplekset rummer helligdomme for alle hinduistiske balinesere. Besakih ligger i 1000 meters højde for foden af Gunung Agung vulkanen. Templet er Balis absolut helligste sted og her opleves ofte store optog med flere hundrede balinesere i farverige sharoner bærende på offergave.

Legian og Seminyak 

Indbydende strande Nord for Kuta ligger Legian og Seminyak. Stranden her er indbydende. Legian og Seminyak har en mere rolig og afslappet atmosfære end Kuta og er et godt alternativ til det populære strandområde i Sanur. Seminyak ligger 10-15 minutter fra Kuta og opfattes af de fleste som områdets eksklusive bydel. I Legian og Seminyak findes mange rigtig gode spisesteder og hyggelige barer, og den gode hotelstandard vidner om et anderledes klientel i forhold til Kuta. Desuden kan det varmt anbefales at ligge vejen forbi det smukke Tanah Lot tempel.

Turistområdet Kuta 

Livlig & farverig atmosfære Kuta er Balis mest turistede strand område. Den knap 8 km lange, brede sandstrand ved Kuta hører til blandt Balis allerbedste. Surfere fra hele verden kommer hertil for at ride på de høje bølger, og på stranden er atmosfæren livlig og farverig. Her er solbadere, drageflyvere og strandsælgere. Særlig sidst på efter middagen lokkes mange til Kuta stranden for at nyde den smukke solnedgang. Kuta er kendt for sine mange forretninger, gode spisesteder og sit hektiske natteliv og appellerer til de rejsende, som gerne vil have liv og masser af aktivitetstilbud. Nogen mener, at det godt kan være svært at finde den balinesiske sjæl blandt de mange turister, men kedelig er Kuta bestemt ikke.

Solnedgange på Bali 

En solnedgang på Bali er imponerende. I vinter solhverv i december, når solen er tæt på dens laveste punkt, vil en stor lysende orangerød sol nærme sig horisonten over Kuta og forsvinde langsomt. Skinnende skygger bliver kastet overalt og gyldne reflektioner i havet kan overskygge alt det hektiske på Kuta. LOVINA - mørkt sand & dovne bølger På Balis nordkyst, mindre end 4 timers kørsel fra lufthavnen, ligger et andet af Balis populære strandområder. Den 7 km lange kyststrækning af små landsbyer med det mørke glinsende sand og dovne bølger lokker mange til. Bambushytter ligger i skyggen af kokospalmer og friskfangede fisk kan nydes på restauranterne ved stranden Tidligt om morgenen er der masser af aktivitet på stranden. Både, varierende i størrelse og beskaffenhed, kappes om at få turister med ud at se delfiner. En stor oplevelse, hvis man er så heldig at se delfinerne mellem de andre både.

Tilbring resten af dagen på stranden eller tag på fisketur med de lokale fiskere. Der er ikke mange bølger at surfe på, men en solnedgang i Lovina er lige så smuk som på Kuta. Lysene fra fiskerbåde der kommer fra Java dukker op i horisonten og farverne fra solen spreder sig over det dovne hav. Kun 10 km fra Lovina ligger Balis gamle "hovedstad" Singaraja. Den før så driftige havneby er forvandlet til en søvnig provinsby. Singaraja gemmer minder fra den hollandske kolonitid, men byen er også kinesisk og muslimsk inspireret. Af andre seværdigheder udenfor Lovina anbefales det at tage en heldags vandretur til det hellige vulkanbjerg Gunung Batur og søen Lake Batur, der ligger 25-30 km fra Lovina, eller tag en slapper i de varme kilder vest for Lovina.

Halvøen Nusa Dua

Balis eksklusive halvø Når man kører gennem porten til de 5-stjernede hoteller ved Nusa Dua stranden, møder man Balis nyeste og mest eksklusive strandområde, hvis internationale atmosfære ikke minder meget om resten af Bali. Prisniveauet er noget højere end på det øvrige Bali, men til gengæld findes her et væld at aktiviteter. Der er flere golf baner, de bedste muligheder for at windsurfe, dykke, bade og slappe af ved en af Balis allerbedste strande i absolut luksus.

Strandområdet Tanjung Benoa 

Mere strand færre turister På spidsen af Tanjung Benoa-tangen lige nord for Nusa Dua ligger landsbyen Benoa. Byen er det multietniske hjørne af Bali med et kinesisk tempel, en moske og et hinduistisk tempel. På kystvejen mellem Nusa Dua og Benoa finder man en række gode hoteller, der har bevaret den smukke balinesiske arkitektur med lave huse eller bungalows. Tanjung Benoa er et dejligt familieområde i rolige omgivelser, men med mulighed for aktivitet: Langs kysten ligger flere lokale restauranter, og her findes alle former for vandsports-faciliteter langs den skønne strand, bl.a. bananbåde, kano, scuba diving, vandscootere, vandski, jet ski, windsurfing og faldskærmsflyvning.

Koralrev og bjergkam Pemuteran 

Bjergkam & koralrev Den smalle landevej bugter sig langs kysten mens landskabet og vegetationen på modsatte side konstant skifter karakter. De store områder med rismarker afløses af frodig vildtvoksende vegetation, som til sidst opsluges af bjergkammen, der markerer den ydre ramme om Taman National Park. Efter halvanden times kørsel gennem dette smukke natursceneri ankommer man til Pemuteran. Et område der endnu ikke har oplevet turister i større antal og udelukkende appellerer til de rejsende, som ønsker rolige omgivelser. Den smukke natur og den dejlige strand kompenserer til fulde for et begrænset udbud af restauranter og andre faciliteter.

Koralrevet foran Taman Sari og havet omkring Pemuteran har ry for at være et unikt sted at snorkle, fordi intet andet område på Bali har så store koralrev med lavvande. Revene er tilgængelige at dykke og snorkle i fordi der ikke er stærk strøm og bølger, som er karakteristisk for mange andre koralrev på Bali. Koralrevet har lidt skade af fiskeri med bomber og der bliver gjort meget for at holde koralerne i live, derfor udvis forsigtighed hvis i dykker eller snorkler her. Om aftenen kan i se solen gå ned over Java mens Balinesiske og muslimske præster beder fra templer og moskeer i nærheden.

Flybilletter til Denpasar - Bali
Flybilletter til Denpasar - Bali

Sådan finder du billige flybilletter til Denpasar - Bali, Indonesien. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Denpasar - Bali og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade