Asien  >  Kina

Din rejse til Kina

Beijing, den kinesiske mur, kinaMarco Polo brugte 17 år af sit liv på at udforske Kina, før han atter vendte hjem til Venedig, og fortalte vidunderlige historier om hvad han havde oplevet. Mange af de ting han så står der endnu i dag, som f.eks. Den Kinesiske Mur. Mange ting er kommet til siden, Den Forbudte By, Sommerpaladset, Ming-gravene og i nyere tid, Formand Mao, kulturrevolutionen, kommunisme og millioner af cykler. 

På de sidste 100 år har Kina ændret sig fra et feudal samfund til et kommunistisk samfund "uden klasseskel" og er nu med syvmileskridt på vej mod et samfund, hvor markedsøkonomi bliver stadig mere udbredt og accepteret. Kina er et land, hvor alt kan ske, og hvor tingene er i konstant bevægelse. I de store byer mod øst er "mao-sutterne" forlængst udskiftet med trendy Nike sko, og forbrugsverdenen er blevet en del af den kinesiske hverdag. Udenfor metropolerne går udviklingen noget langsommere - snyd ikke jer selv for at opleve begge sider af Kina. 

Værd at vide om Kina

Det meste af Kina ligger i tempereret zone med klart forskellige årstider. Landet har store klimatiske forskelle som følge af monsunen, landets størrelse og højdeforskelle. Mens det generelt er varmt og fugtigt i det sydøstlige og centrale Kina, er den nordlige og nordøstlige del relativt tør. Den bedste rejsetid er forår (maj) til efterår (september-oktober). Husk på at Kina strækker sig over 35 breddegrader, hvilket medfører klimaforandringer fra region til region.

Populære rejsemål i Kina

Beijing, storby og kultur samlet ét sted
Beijing, storby og kultur samlet ét sted

Flyv til Beijing i dag, og gå på den kinesiske mur i morgen. Selvom den kinesiske mur er et besøg værd, findes der en masse andre seværdigheder i Beijing, som man bestemt ikke bør gå glip af, når man har taget turen til Kina. Beijing har masser at byde på og henvender sig derfor til alle. 

Oplev Panda reservatet i Chengdu
Oplev Panda reservatet i Chengdu

Drømmer du om at opleve en kinesisk millionby med mulighed for oplevelser med både natur og kultur – og hvor menneskemylderet eksisterer side om side med en afslappet holdning til tilværelsen? Så er Chengdu det rigtige valg.

Guangzhou, handelsbyen i sydøst
Guangzhou, handelsbyen i sydøst

Guangzhou er en af Kinas vigtig handelsbyer. Canton, eller Guangzhou som byen hedder idag, har lige så gamle handels traditioner som Shanghai, men udover dette er Guangzhous atmosfære markant forskellig fra det nordlige Kinas. 

Guilin
Guilin

Sukkertoppe af sten Det er i høj grad det billedskønne område omkring Guilin - mere end det er byen Guilin, der er seværdig. Guilin har godt 1,3 mio. indbyggere, en charmerende havnefront og et spændende etnisk islæt.

Shanghai, metropolen i øst
Shanghai, metropolen i øst

Kinas første metropol Shanghai ligger ved Huangpu floden, der forbinder byen med havet. Byen har siden det 16 årh. tiltrukket handelsmænd fra hele verden og været regionens handelscentrum.

Kejsergraven i Xian
Kejsergraven i Xian

Xi´an har mange brede allér som er beplatetet med store træer, som giver en behagelig skygge i den varme sommerperiode. Modat mange provinshovedstæder i Kina, er Xi´an meget mere farverig og det mærker du tydeligt.

shade