Asien  >  Kina  >  Beijing

Ferie i Beijing

Beijing er en gammel by, hvilket seværdighederne også bæger et tydeligt præg af. Den forbudte by kan både ses på egen hånd, men kan med fordel opleves med turguide. Den forbudte by rummer 800 bygninger og 9000 rum. Selve byen er ca. 720.000 kvadratmeter, hvilket vil sige at, man ikke kan nå at se det hele på en dag. Se yderligere information her

Med sine 22 millioner indbyggere er Beijing Kinas næststørste by, og afgjort den vigtigste. Det er kinesernes stolte hovedstad, der symboliserer alle de drømme om et indflydelsesrigt liv i sus og dus, som en fattig bondedreng har. Alt i Kina drejer rundt om Beijing - selv tiden. Hele det mægtige rige kører efter den officielle Beijing tid. Det er svært at se Beijing på et par dage; byen har så meget at byde på, så sørg for at afsætte tilstrækkelig tid. Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By, Sommerpaladset og Minggravene skal selvfølgelig opleves, men brug også lidt tid på byens mange små templer, det daglige liv i gader og stræder og selvfølgelig morgengymnastikken kl. 6 i parkerne. Find de billigste flybilletter med Ticket2Travel til Beijing.

Ting at se i Beijing

• Den himmelske fredsplads 
• Jingshan park
• OL byen (2008)
• Baihai park – ting i parken: Jade Island, Den hvide Dagobas
• 798 art District – Kunstmuseum

Den kinesiske mur

Wanli Changcheng, det kinesiske navn for den seværdighed, som tiltrækker flest turister og regnes blandt verdens syv vidundere. Den Kinesiske Mur blev påbegyndt i det 5. årh. f.Kr. og var i første omgang strategisk placerede udkigstårne. Under Kinas første kejser, omkring 220 f. Kr. blev disse udkigstårne kædet sammen af en mur, der havde til formål at holde de heste ridende mongolske nomader ude af riget. Det var dog først under Ming-dynastiet i det 16. årh., at muren for alvor tog form, og det er disse dele af muren, der i dag bliver besøgt. Fra Beijing kan man komme til adskillige steder på muren. Fra Badaling, der ligger 70 km fra Beijing, er der en fantastisk udsigt over muren, der slynger sig i landskabet - men her er også sort af turister dagen igennem. Mutianyu, der ligger 120 km fra Beijing, har færre turister og en smuk udsigt. Huanghua Cheng ligger yderligere 25 km vest for Mutianyu, her er endnu færre turister og stigningen i terrænet stiller større krav til fysikken.

Den forbudte by

Kejserpaladset, Gugong, i Beijing var sæde for regeringen i henved 500 år. Det var residens for 24 kejsere, kejserinder og de kejserlige konkubiner. Paladset blev opført under Ming-dynastiet (1368-1644) og blev også benyttet af Qing-dynastiet (1644-1912). Adgang for den almindelige kineser var strengt forbudt, og derfor er paladset kendt som Den Forbudte By. Kejser Yongle, der opførte paladset, beskæftigede 100.000 håndværkere foruden mere end en million tvangsarbejdere i de 17 år det tog at bygge det 8705 værelser store palads, hvor der levede 10.000 personer.

Sommerpaladset

I midten af det 17 århundrede regerede Kejser Qianlong, som var byggeherren og ofte tilstede under opførelsen af Qingyi Yuan, bedre kendt som "Det Gamle Sommerpalads".
Sommerpaladset er beliggende 16 km fra Beijings centrum, og er et enestående eksempel på en kejsers have. Efter 15 år stod Sommerpaladset færdig, og blev med ét epicentret for kulturel status i Kina. Sommerpaladset er ved flere tilfælde blevet hærget af brande, men 100 år efter opførelsen, under Kejserinde Dowager Cixi blev det genopbygget, og fik navnet Yihe Yuan, the Garden of Good Health and Harmony. Sommerpaladset er en orientalsk have som endnu idag har stor betydning og er på mange områder rygsøjlen i den Kinesiske kultur. Det har været vidne til fremgang og modgang samt ære og skam i nationen Kina. Uanset hvad det nye århundrede bringer vil Sommerpaladset bestå og fremhæve den kulturelle status.

Ming gravene

Godt 40 km fra Beijing ligger Ming-gravene, hvor 13 ud af 16 Ming kejsere har fundet endelig hvile. Det er specielt 2 af de 13 grave, der tiltrækker turisterne. Chang Ling er sidste hvilested for Yongle, den 3. kejser i Ming-dynastiet (død 1424). Hans gravplads er foruden den første i rækken også den største. Ding Ling - den 13. kejsers grav blev åbnet for offentligheden i 1959. Den er den eneste Ming-grav, der er udgravet. Undergrundspaladset ligger 30 meter under jorden og består af 3 store haller.

Madoplevelser i Beijing

Der er rig mulighed for at smage på nye råvarer når du besøger Beijing. Blandt de ting der skal smages er peking and, som er en delikatesse i Beijing. 
• Chuan Ban – Populær kinesisk restaurant 
• Da Dong Roast Duck – her kan du købe peking and
• Bleu Marine – Dansk mad i Beijing
• Green T House 

Dette er kun en lille del af de steder der er værd at spise på, når man er i Beijing

Shopping i Beijing

Shopping muligheder har Beijing også, og mange af dem. Der er mulighed for at få skræddersyet et sæt tøj, for ingen penge

• Silkemarkedet – Du skal være god til at forhandle om prisen
• Bainaohui/ buynow Computer Shopping mall – Et godt sted at købe elektronik
• Xidan områet – Her finders der markeder og butikker i massevis
• Yashow – Kæmpe udvalg af tøj

Flybilletter til Beijing
Flybilletter til Beijing

Sådan finder du billige flybilletter til Beijing, Kina. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Beijing og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade