Asien  >  Kina  >  Shanghai

Rejser til Shanghai

Kinas første metropol Shanghai ligger ved Huangpu floden, der forbinder byen med havet. Byen har siden det 16 årh. tiltrukket handelsmænd fra hele verden og været regionens handelscentrum. I midten af det 19 årh. havde byen fået status som den mest progressive by i Kina. Her fandtes den bedste kultur, de flotteste dansesteder, de største firmaer og højeste bygninger - kort sagt Shanghai var blevet Kinas første metropol, og den virkede som en magnet på de vestlige kolonimagter. Nye ideer og tanker blev byens varetegn, og i 1921 blev kommunistpartiet grundlagt i byen, og kulturrevolutionen havde sit udspring her og havde endda sit hovedkontor i Shanghai.

Der er ikke meget tilbage af den oprindelige kommunistiske tankegang i Shanghai i dag, hvor byen er blevet Kinas økonomiske spydspids, som man håber vil overgå Hong Kong i 2010. Det er gået rigtig stærkt for byen de sidste 20 år, hvor den mest af alt har lignet en byggeplads. Nye veje, nye havne, nye broer, nye kontorbygninger - og landets længste indkøbsgade, Nanjeng. Byen er spændende, så giv den en chance - men både lokale og udefra kommende er enige om én ting: ren "tai duo": "der er for mange mennesker" i Kinas største by.

 

Flybilletter til Shanghai
Flybilletter til Shanghai

Sådan finder du billige flybilletter til Shanghai, Kina. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Shanghai og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade