Asien  >  Kina  >  Xian

Rejser til Xian

De 7000 terrakotta-krigeres by Xi´an spiller en stor rolle når Kinas historie skal fortælles. Det var i de beskyttende dale, der omgiver Xi´an, at Qin Shi Huangdi valgte at ligge sin hovedstad i 221 f.Kr. I de følgende år lykkedes det for Qin Shi Huangdi at overvinde de øvrige stater, og Qin-dynastiets første kejser blev også den første regent over et forenet Kina.

Det moderne Xi´an har mange nye hoteller og indkøbscentre, men der er også mange brede træbeplantede alléer, der giver skygge om sommeren og adskiller Xi´an fra de fleste andre kinesiske provinshovedstæder, der ofte kan være en trist og farveløs affære. Hovedattraktionen ligger 35 km øst for byen ved floden Li Shan. Her mødte et noget specielt syn en bonde, da han i 1974 gravede en brønd på sin mark.

Det viste sig at være Qin Shi Huangdi - den første kejsers grav, hvor en hel underjordisk hær på mere end 7000 terrakotta-krigere i naturlig størrelse stod opmarcheret for at beskytte den frygtsomme kejser i det næste liv. Terrakotta-krigerne er kun en del af den enorme kejsergrav hvoraf størstedelen endnu ikke er udgravet. Sæt en hel dag af ved gravene, stedet er spækket med oplevelser.

Flybilletter til Xian
Flybilletter til Xian

Sådan finder du billige flybilletter til Xian, Kina. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Xian og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade