Asien  >  Thailand  >  Bangkok

Rejser til Bangkok

Ferie i Bangkok, Rejser til Bangkok, Flybilletter til Bangkok, Thailands hovedstadBangkok skal ikke dømmes på størrelse, men på seværdigheder og indhold, som du vil opdage, er vigtig, for at kunne forstå Thailand som helhed. Du vil få langt mere ud af en rejse i Thailand, hvis du bruger et par dage i Bangkok først. Byen er storslået, ikke kun fordi det er et rent slaraffenland for shopping-entusiaster, eksotisk og fyldt med modsætninger, men også fordi de smukke, guldprydede templer ligger side om side med imponerende stormagasiner og skyskrabere i glas og stål. Læs mere om Bangkok på Wikipedia, med vores intelligente søgemaskine, kan du let og hurtigt finde flybilletter bangkok.

Seværdigheder i Bangkok

Duften fra de velbesøgte gade køkkeners eksotiske retter stiger til vejrs og blandes med et fascinerende sammensurium af farver, lyde og indtryk. Livet omkring Chao Phayafloden og dens små kanaler "klonger" er et kapitel for sig. Tag på en sejltur eller gå langs klongerne og oplev thaiernes dagligdag, som den leves i de små teaktræs huse med de karakteristiske bliktage. Der er ikke et decideret centrum, men mange peger på Grand Palace, det gamle konge palads, som værende det oprindelige centrum. Dog skal man lidt rundt i byen, hvis den 220-årige historie skal udforskes og opleves, med blandt andet seværdigheder som:
 

  • Wat Po, templet med den 3. længeste Buddha figur der er dækket er 24 karat bladguld
  • Wat Traimit, et mindre tempel med en Buddha figur i massiv 18 karat guld på 5,5 tons
  • Vimanmek Paladset er verdens største teaktræs palads 
  • Marmor Templet er opført i importeret marmor fra Italien, af den nuværende konges bedstefar

Kom rundt i Bangkok

Det er stadig lige så tidskrævende at køre med taxi og bus i Bangkok som det altid har været, men i slutningen af 1999 åbnede den uden tvivl største forbedring af Bangkoks infrastruktur - et velfungerende højbanetog ved navn "BTS". På billig og komfortabel vis er det nu muligt at komme rundt i Bangkok med den højteknologiske sølvslange, som snor sig over tagrygge og mellem skyskrabere. 

Shopping i Bangkok

Butikscentre og store forretninger har faste priser på varerne. På enkelte varer kan man dog opnå rabat ved at betale kontant. På markeder, i små butikker og hos gadesælgere er det normalt at prutte om priserne (der i forvejen er gode). Man kan spare helt op til halvdelen af den først forlangte pris, hvis man er god til at handle og hvis sælgeren er i godt humør. Der er en del "kopivarer" i Thailand (især i Bangkok). I Bangkok kan man finde særdeles fordelagtige tilbud på f.eks. computer software. I Patpong (sky train station Sala Daeng) og på Sukhumvit Road (sky train station Nana eller Asoke) er der også mange gode tilbud, f.eks. på punge, tasker, t-shirts og ure. Et besøg hos en thailandsk skrædder kan helt klart også betale sig. Der er masser af skræddere på Sukhumvit Road. 

Klong ture

Klong er thailandsk og betyder kanal. Sammen med floderne har klong'erne i århundreder fungeret som landeveje i Thailand. Omkring 1950'erne valgte Bangkok bilerne i stedet for bådene og kanalerne blev fyldt op og lavet om til veje. Der er dog stadig mulighed for en klong-sejltur - en kølig og afslappende transportform, der varmt kan anbefales. Tag f.eks. en tur på Klong Samsen (sky train station Sanam Pao) eller Klong San Pap (sky train station Ratchathewi).

Grand Palace 

Man kan slet ikke forestille sig, hvor utrolig smukt paladset er. Bygningerne og statuerne er fantastisk detaljerede. Det er simpelthen indbegrebet af thailandsk kultur og religion, der bliver forenet her. Paladset blev grundlagt af Kong Rama d. I i 1782. Det er ikke blevet brugt som kongelig residens siden 1946. I dag benyttes paladset til kongelige ceremonier, statsbesøg etc. Området omkring paladset er åbent for besøgende, men korrekt påklædning er vigtig - ingen bare skuldre, korte nederdele eller sandaler. Palads-området omfatter også det Kongelige Kapel, Smaragd-Buddhaens tempel, den Kongelige Våbensamling, Møntpavillonen og et lille museum med genstande fra Grand Palace.

Flybilletter til Bangkok
Flybilletter til Bangkok

Sådan finder du billige flybilletter til Bangkok, Thailand. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Bangkok og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade