Asien  >  Thailand  >  Koh Samui

Rejser til Koh Samui

Rejser til Koh Samui, ferie i Koh SamuiRejser til Koh Samui har været attraktive lige siden de første rygsækrejsende ”opdagede” øen i halvfjerdserne. I dag besøger omkring 1 million turister øen hvert år, og når man er der, forstår man godt hvorfor. Koh Samuis fantastiske strande breder sig under kokospalmernes skygge, og under vandet ud for kysten findes fremragende dykke- og snorkelmuligheder. De fleste turister rejser til de populære strande Chaweng og Lamai på østsiden af øen, men også mod nord findes der gode og velbesøgte strande.

Når du rejser til Koh Samui må du ikke gå glip af ”Big Buddha” en 12 meter høj gylden Buddha-statue. Den er så stor, at den kan ses langvejs fra. Hvis du rejser til Koh Samui i regntiden, er det værd at besøge  vandfaldene, som på denne årstid lader sine svulmende vandmasser vælte bragende ned over klipperne. Et meget imponerende syn.

En noget anderledes oplevelse kan du få i templet Wat Khunaram, hvor den mumificerede munk Loung Pordaeng er udstillet. Han var efter sigende i stand til at forudsige sin egen død i 1973, 79 år gammel.

Rejser til Koh Samui i Thailand kan eventuelt kombineres med besøg på de nærliggende øer Koh Pha-ngan eller Koh Tao.
 

Information om Koh Samui

De fremragende strande, bjergene, junglen og vandfaldene findes næppe magen til på andre øer. I mange år var øen nærmest forbeholdt rygsækrejsende, men da Koh Samui for snart mange år siden fik flere daglige afgange fra øens charmerende lufthavn, satte det for alvor gang i hotelplanerne på Samui. Et nyt og mere købestærkt publikum faldt pladask for øens skønhed, og derved var et behov for hoteller af international standard vækket til live. Dette har dog ikke ændret ved den oprindelige afslappede atmosfære, der altid har været Koh Samuis kendetegn.

Overalt på Koh Samui er strandene perfekte, vandet er varmt og solen skinner næsten altid, undtagen i november og december, hvor det ofte regner meget. HER ER ALT UNDTAGEN KEDELIGT... Bliver I trætte af stranden, er der flere udflugtsmuligheder. For forholdsvis små penge er det muligt at leje en fiskerbåd for en dag og sejle rundt til de omkringliggende øer. I kan besøge Na Muang-vandfaldene, Big Buddha statuen eller tage en lokal "Song Tao" (taxi) rundt til øens mange små landsbyer, hvor man altid bliver mødt med thaiernes varemærke: Det store smil KOH SAMUIS STRANDE

Chaweng Beach: Den mest populære og udviklede strand på Koh Samui og derfor også den, hvor man finder flest hoteller, restauranter og barer. Stranden er den længste på Koh Samui (over dobbelt så lang som Lamai Beach). Den er todelt, Chaweng og Chaweng Noi. Det blågrønne vand er klart og koralrevene gør det oplagt at snorkle og dykke her. Der er også diskoteker under åben himmel.

Lamai Beach: Lamai Beach byder også på klart, blågrønt vand med koraller, der gør stedet en dykker- eller snorkeltur værd. Her findes ligeledes diskoteker og barer - omend ikke i samme "koncentrerede" form som på Chaweng Beach. Menam Beach: Denne strand er inde i en rivende udvikling, hvor der kommer flere og flere bungalow resorts til.

Der er tale om turistklasse resorts og området er stadig Koh Samuis billigste. Dermed også sagt, at aktivitets-niveauet her kører på et lidt lavere blus end hhv. Lamai og Chaweng. BIG BUDDHA På nordkysten af Samui ligger Big Buddha Templet, også kaldet Phra Yai. Det er fra 1972 og er ca. 12 m højt. Templet er omgivet af små "hytter", hvor man kan meditere. Munkene foretrækker at tage imod turisterne i disse hytter i stedet for i selve templet. Én af Samuis mange strande hedder faktisk Big Buddha Beach (Hat Phra Yai).

Flybilletter til Koh Samui
Flybilletter til Koh Samui

Sådan finder du billige flybilletter til Koh Samui, Thailand. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Koh Samui og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade