Asien  >  Thailand  >  Phuket

Rejser til Phuket

Rejser til Phuket, billige rejser til Phuket, rejser phuket, phuket thailandRejser til Thailands største ø Phuket er meget populære. Mange danskere elsker kombinationen af smukke strande og livligt natteliv. Den mest populære strand er Patong Beach, hvor der kan festes natten lang, men også strandene Kata og Karon er fulde af liv. Du kan dog også finde mere rolige områder, når du rejser til Phuket som for eksempel Ya Nui eller Ao Yon. 

Dykning og snorkling er oplagte aktiviteter ved Phuket, hvor der findes smukke koralrev og farverige tropefisk under havets overflade. Du kan også gå på opdagelse på et af Phukets mange markeder, men risikoen for at komme hjem med flere souvenirs end planlagt er stor. De mange varer frister på både dag- aften- og weekendmarkeder samt i de store shoppingcentre.

Hvis du rejser til nogle af de omkringliggende øer fra Phuket, vil du hurtigt opdage, at farvandet omkring Phuket er overstrøet med mindre øer. Mellem øerne rejser kolossale limstensklipper sig lodret op fra havets overfalde og bidrager til områdets forunderlige skønhed. Rejser til paradisiske Koh Phi Phi eller dejlige Krabi er muligt med båd fra Phuket. Eller du kan besøge James Bond Island, der blev berømt, da James Bond filmen ”The man with the golden gun” blev filmet her i halvfjerdserne.

Seværdigheder i Phuket

100 km fabelagtige sandstrande Thailands største ø - Phuket - ligger i Andamanerhavet ud for Thailands vestkyst. Som de fleste andre paradisøer blev også Phuket opdaget af rygsækfolket i 1970erne, siden da har udviklingen af turismen fart. De seneste år er Phuket blevet et meget populært rejsemål, forståeligt nok, for her er alle de ting, der skal til for at skabe en perfekt ferie: En smuk og afvekslende natur med bjerge dækket af jungle samt frodige gummiplantager, som grænser op til de små hyggelige landsbyer. Men Phuket er nok bedst kendt for sine mange dejlige strande, der alle ligger på vestkysten af øen. 

Strande på Phuket

Patong Beach er den største og mest populære er Patong Beach. Her er der oftest mange mennesker på stranden og et væld af tilbud af alle slags. Patong Beach ligger stik vest fra Phuket by. Stranden er lang og kurvet (u-formet), hvilket gør, at der ikke er særlig høje bølger. Engang var Patong Phukets dyreste strand, men efterhånden som antallet af strandhoteller er steget er prisen også faldet - stranden er faktisk på vej til at blive Phukets billigste. Der er flere vandsportsaktiviteter hér end på nogen anden strand i Phuket. Antallet af restauranter og barer med og uden "rødt lys" er også uden sidestykke her. 

Karon Beach er lang og en anelse kurvet. Det er en bred og ren strand. Der er enkelte palmer og casuarina-træer. Karon er to strande i én - Karon Yai og Karon Noi (Relax Bay). Stranden er ikke så bebygget som Patong og er derfor stadig relativt fredelig, men barer og restauranter er der alligevel nok af. Enkelte lokale fiskere kaster til tider et net eller to og sælger fangsten til de lokale restauranter, der så kan byde på frisk fisk i løbet af dagen. Her er gode muligheder for bølger, så er du til surfing, såeh... 

Kata Beach ligger syd for Karon Beach og er lidt mere interessant. Også en bred og ren strand. Stranden er to-delt: Ao Kata Yai (yai = stor) og Ao Kata Noi (noi = lille). I havet ud for stranden er der koralrev. Kata Beach er ligesom Patong Beach en meget populær strand, men der er lidt fredeligere her. Nai Harn Beach: Stranden er en af de smukkeste Phuket kan byde på, og minder lidt om både Karon og Kata-strandene uden dog at være helt så populær blandt turisterne. Det skyldes uden tvivl, at der midt på stranden ligger et tempel, der optager en del af strandarealet. Til gengæld kan man altid finde en plads at ligge på. Stranden huser et af Phukets bedste hotel, Phuket Yacht Club. Stedet er præget af romantik og kendt for sine smukke solnedgange. 

Kamala Beach er en dejlig sandstrand. Den ligger syd for Surin og Laem Singh og ca. 5 km nord for Patong Beach. Den nordlige del af stranden er bedst. Der er desuden en overdådig forlystelsespark ikke langt fra Kamala - Phuket FantaSea. Bang Tao Beach: Stranden kendes også som "Laguna Beach". Den 8 km lange sandstrand ligger nord for Surin. Der ligger en 18-hullers golfbane ved stranden. Der er god vind langs stranden og dermed er Bang Tao Beach windsurfernes foretrukne strand. Siden 1992 er det årlige Siam World Cup windsurfing mesterskab blevet holdt her. Uden tvivl en af Phukets mere eksklusive strande med flere luksushoteller. 
Nai Yang Beach: Denne strand ligger ikke langt fra Phuket lufthavn - ca. 30 km fra Phuket by. Stranden er lidt isoleret og nok derfor populær blandt de lokale. Nai Yang er en del af Sirinat National Park, et nyt beskyttet naturområde, der omfatter Nai Yang National Park og et vildtreservat i Mai Khao. 

Udflugter fra Phuket

Phuket har også et stort udbud af spændende udflugtsmål, som I på egen hånd og i ro og mag kan opleve - I kan bl.a. tage til Phuket by med de smukke gamle huse, der ligger side om side med kinesiske og buddhiske templer. Naboøerne Koh Lanta og Koh Yao er en værdig rival til Phuket i kampen om titlen som den smukkeste ø i Thailand - og oplagt at kombinere med et ophold på Phuket. Nationalparken Khao Sok ligger kun 2½ times kørsel fra Phuket og byder på noget af den smukkeste natur i Thailand. Phang-Nga-bugten - her sejler I rundt mellem en samling enestående samling kalkstensklipper, der beslutsomt hæver sig lodret op af havet. Sidst men ikke mindst har golf også haft sit indtog på tropeøen - der findes nu flere attraktive golfbaner på Phuket.

Flybilletter til Phuket
Flybilletter til Phuket

Sådan finder du billige flybilletter til Phuket, Thailand. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Phuket og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade