Asien  >  Vietnam  >  Hanoi

Rejser til Hanoi

Fransk storhed og vietnamesisk afslappethed Vietnams hovedstad, der er landets 2. største by og ligger ved "Den røde flod". Hanoi er en gammel historisk by, der i høj grad bærer præg af at have været hovedstad i den franske periode, med brede boulevarder, store skyggefulde træer langs kørebanerne og smukke, fornemme franske palæer. Hanois centrum er bygget op omkring Hoan Kiem søen, der hver morgen, før byen helt vågner, tiltrækker byens befolkning til søens park, for at udøve den traditionelle Tai Chi og lave morgengymnastik.

Som byen vågner, kommer der mere liv ved søen og de mange sælgere forsøger sig med at sælge postkort og souvenirs. Et mylder af cykeltaxier byder sig, og elegante vietnamesiske piger med store kurve fyldt med grøntsager begiver sig af sted til markederne. Om aftenen, især på fridage, samles voksne, børn og forelskede par igen omkring søen, og her opstår en stemningsfuld atmosfære. Byen har masser af interessante seværdigheder. Foruden de mange markeder, templer og pagoder bør vejen lægges forbi bl.a. Ho Chi Minh Mausoleet, Ho Chi Minh museet, den Etbenede Pagode, Templet for Litteratur og snyd ikke jer selv for at gå ind og se Hanois berømte vanddukketeater, hvor dukkeførerne står i vand til livet og på ubegribeligvis fører dukkerne legende let på scenens vandoverflade.

Fra Hanoi bliver der arrangeret ture til bl.a. Ha Long Bay, og Sapa i det nordvestlige hjørne af Vietnam, der er hjemsted for nogen af Vietnams mest farvestrålende etniske minoriteter.

Det gamle kvarter 

Nord for Hoan Kiem søen ligger det gamle kvarter, der har mere end tusind års historie bag sig. Her kommer den vietnamesiske afslappethed til udtryk og bydelen indbyder til, at man går på opdagelse i de snævre gader, hvor alt kan købes, og hvor gaderne er opkaldt efter det erhverv, der traditionelt blev udført helt tilbage i det 13. århundrede. Der er gader, hvor der kun sælges f.eks. sko, blomster og læder. Det gør det dejligt nemt, hvis man ved, hvad man leder efter.

Ho Chi Minh Mausoleum 

Ho Chi Minh, det moderne Vietnams landsfader, ønskede ved sin død at blive kremeret, og få sin aske spredt ud over hele Vietnam. Dette ønske blev ikke imødekommet, og han kan i dag opleves på Ho Chi Minh Masouleet, hvor hans velbevarede balsamerede legeme ligger til skue i en glassarkofag, dybt inde i en monumental betonbygning.

Den etbenede Pagode

Tæt ved Ho Chi Minhs Mausoleum ligger Hanois berømte Etbenede Pagode også kaldet One Pillar Pagoda. Den smukke pagode blev bygget af kejser Ly Thai Thong, der regerede fra 1028 til 1054. Templet ligner en lotusblomst, der symboliserer renhed, og er opført i træ og hviler på en enkel stenstolpe midt i en lotusdam. I følge sagnet blev templet bygget i taknemlighed til Gudinden for Barmhjertighed der, siddende på en lotus, i en af kejserens drømme, rakte et drengebarn frem. Kort tid efter giftede kongen sig med en bondepige, og hun fødte ham den dreng han havde drømt om.

Flybilletter til Hanoi
Flybilletter til Hanoi

Sådan finder du billige flybilletter til Hanoi, Vietnam. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Hanoi og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade