Rejser til Saigon - Ho Chi Minh City

Voksende storby med gammeldags atmosfære Ho Chi Minh City er Vietnams største by og skiftede i 1976 navn fra Saigon. Taler man med lokalbefolkningen, kalder de den stadig for Saigon. Morgenmyldertrafikken starter kl. 6 og får de danske motorveje til at virke øde. Biler og især cykler og de små motorcykelknallerter er utællelige og snor sig tæt mellem hinanden, og man får fornemmelsen af, at der er gået sport i at være flest mulige på de små motorcykler.

At krydse gaden i dette virvar kan være en udfordring i sig selv. Ho Chi Minh City kan deles op i to regioner: Cholon og Saigon. Cholon betyder "det store marked" og er den kinesiske bydel i Saigon, hvor mere end 1 million etniske kinesere lever. Her summer det af liv, og her er rig mulighed for at beundre de detal-jerede kinesiske pagoder.

Saigon er præget af store kolonitids palæer, cafeer, gadekøkkener, handel på fortovene og markeder, hvor der skal tinges om alt fra rustne hundetegn til buddhaer der fløjter nationalmelodien. Der vil med sikkerhed være noget, der fanger opmærk-somheden og bare må ejes. Spring ud i Vietnams traditionelle kogekunst, der spænder fra de små berømte forårsruller til tamarinde-krabber. For vegetarer er det et mekka af spændende retter, hvor et utal af friske grønsager og tofu kombineres efter enestående buddhistiske opskrifter.

Den bedste måde at komme rundt og se byens mange pagoder og seværdigheder på, er godt tilbagelænet forrest i en af de klassiske cyclo'er, der ubesværet skyder frem i høj fart. Her mærker man virkelig byens puls, og på mirakuløs vis lykkedes det gang på gang chaufføren at undvige den megen trafik, der er meget tæt på. Læg sightseeingen forbi den knejsende røde katedral Notra Dame, Genforeningspaladset, Cholon, Krigsmuseet og Ben Thanh markedet.

Ben Thanh Marked i Saigon

Saigon har mange kæmpestore markeder, hvor alt sælges, og det er nogen af de bedste steder hvis der skal købes rishatte eller de traditionelle kvindedragter, ao dai, med hjem. Saigons travleste marked, Ben Thanh, ligger lige i centrum og dækker et areal på ikke mindre end 11.000 m². Her findes virkelig alt, faktisk bruger de sloganet "If we don't have it, you don't need it" og det kan så komme an på en prøve - god fornøjelse. UD & SE: Når man er i Saigon, er det et must at tage ud og se Cu Chi tunnelerne, det storslåede Cao Dai Great Temple og tage på tur ud på de utallige kanaler i Mekong deltaet, hvor man kan opleve en rig natur og den livlige handel på de flydende markeder.

Cu Chi Tunnellerne i Saigon

Cu Chi blev hårdt angrebet under Vietnamkrigen, hvor der fandt en intens kamp og bombning sted, men imens kampen bragede over jorden, formåede Viet Congerne at grave i alt 250 km tunnel under jorden, bare i Cu Chi regionen. Opbygningen af tunnel-lerne begyndte i starten af 1940'erne og varede 25 år. Når man først har været nede og opleve disse tunneller, som tilmed er gjort større for at turister overhovedet skal have en chance for at møve sig igennem, foroverbøjet og nede i knæ, kan det være meget svært at forstå, hvordan de bar sig ad med at opholde sig mere end 20 minutter dernede. Tunnellerne, der var bygget i flere etager, fungerede som et helt lille samfund. De havde et utal af uhyg-gelige faldluger, der på værste vis sårede eller dræbte fjenden, opholds-rum, lagerrum, afdelinger med fabrikation af våben, felthospitaler, kommandocentraler hvorfra strategier blev lagt, ja selv køkkener, hvor de på snu vis formåede at lede røgen ud flere meter væk, for ikke at afsløre sig selv for fjenden. Der var tænkt på det hele. Der er to tunneller der er åben for turister og det er ved landsbyerne Ben Dinh og Ben Duoc.

Cao Dai Great Tempel 

Tay Ninh provinsen ligger ca. 90 km nordvest for Saigon, og er hoved-kvarter for en af Vietnams mest interessante og oprindelige religioner, Caodaisme. I et forsøg på at skabe den ideelle religion opstod Caodaisme, som er resultatet af et potpourri af Vietnams mange forskellige religioner. Her er taget lidt fra buddhisme, konfucianisme, taoisme, vietnamesisk spiritisme, kristendom og islam. Sektens "hellige stol", det farve-strålende Cao Dai Great Temple ligger med al sin glans midt i Tay Ninh.

Templet er helt uvirkeligt, og fører én ind i et helt andet fantasiunivers. Det er ikke kun udsmykningen, men også stemningen man for lov at opleve oppe fra 1. sal når selve ceremonien går i gang, der fortryller én. Templet er delt op i 9 niveauer, der repræsenterer de 9 trin til himlen og udsmykningen er meget farverig. Flotte drager snor sig ned ad de lyserøde piller, der holder "himlen" i loftet og overalt på vinduesudsmykningerne og på den store stjernebesatte kugle forrest i templet, våger "devine eye", der mest af alt ligner et øje fra Michael Jacksons cover på Dangerous. Ceremonierne bliver afholdt 4 gange dagligt, og det bedste tidspunkt at ankomme på, er før den daglige ceremoni kl. 12. Ved ceremoniens start går kvinder og mænd ind fra hver deres side, iklædt ceremonielle dragter i blå, gul, rød eller kridhvid, alt afhængig af hvilken gren af caodaismen de repræsenterer, og i snorlige rækker fylder de templet op. Derefter fylder koret templet op med fortryllende messende lyde, der får hårene til at rejse sig. Det skal opleves.

Flybilletter til Saigon - Ho Chi Minh City
Flybilletter til Saigon - Ho Chi Minh City

Sådan finder du billige flybilletter til Saigon - Ho Chi Minh City, Vietnam. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Saigon - Ho Chi Minh City og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade