Rejser til Cypern

Cypern er en skøn ø og et dejligt, lille land omgivet af Middelhavets blå bølger. Den er som skabt til ferie, afslapning og gode minder. Landets historie og nutid er et spændende kulturelt mix, fyldt med påvirkninger fra både øst og vest: Geografisk set ligger Cypern i Asien, og peger mod Tyrkiets, Syriens og Libanons kyster. Men politisk er det Europa og medlem af EU. Nærheden til Asien og Afrika giver det dog, til trods for at kulturen fortrinsvis er græsk og dermed europæisk domineret, mere end en snert af eksotisme fra øst og syd.

Efter Sicilien og Sardinien er Cypern den tredjestørste middelhavsø, og vigtige arkæologiske mindesmærker fra landets rige historie ligger spredt ud over hele øen. Der er med andre ord noget at udforske for den historisk interesserede feriegæst. Besøg for eksempel en af de største attraktioner: Kongernes Grave ved den smukke kystby Pafos. Der er tale om en serie velbevarede, underjordiske grave fra tidsperioden det 3. århundrede før Kristus til det 3. århundrede efter Kristus; det vil sige hellenistisk og romersk tid.

Klimaet på øen er typisk for middelhavsområdet: Lange, varme somre med ret høj luftfugtighed, og korte, kølige, regnvåde vintre. Badevandet holder sommeren igennem en særdeles behagelig temperatur på 24 – 28 grader, så Cypern er som skabt til de feriegæster, der er kuldskære, men elsker at bade. Oven i købet har øen en usædvanligt smuk kystlinje, og den er stadigvæk ret uberørt visse steder. Det er derfor en god idé at leje for eksempel en bil og bruge noget tid på at udforske kysten. Der er udsigter i vente, som har en skønhed, man sent vil glemme.

Cyperns charmerende hovedstad Nicosia byder på et livligt og hyggeligt café-, restaurant- og natklub-liv og spændende arkitektur. Det er også her, man finder ”Den grønne linje”, som markerer grænsen til det tyrkisk besatte område. Dette gør Nicosia til Europas eneste delte hovedstad på dette tidspunkt af historien.

Glæd dig til en perfekt ferieoplevelse på Cypern, hvor den venlige befolkning er prikken over i'et.  

Ticket2Travel tilbyder billige rejser til følgende destinationer i Cypern

Rejser til Ercan
Rejser til Ercan

Hvis du vil udforske den nordlige del af dejlige Cypern, er Ercan (også ofte kaldet Lefkosa eller Nicosia – men det er nøjagtigt den samme lufthavn) stedet, hvor du skal hoppe af flyet. Lufthavnen ligger lidt øst for hovedstaden Nicosia og er en del af den tyrkisk besatte del af øen – Nordcyperns Tyrkiske Republik.

shade