Mellemøsten  >  Cypern  >  Ercan

Rejser til Ercan

Ercan, rejser til Ercan, Rejser til Cypern, Ticket2Travel CypernHvis du vil udforske den nordlige del af dejlige Cypern, er Ercan (også ofte kaldet Lefkosa eller Nicosia – men det er nøjagtigt den samme lufthavn) stedet, hvor du skal hoppe af flyet. Lufthavnen ligger lidt øst for hovedstaden Nicosia og er en del af den tyrkisk besatte del af øen – Nordcyperns Tyrkiske Republik.

Det kan være lidt forvirrende, at den skønne ferieø Cypern er både græsk og tyrkisk. Det kommer sig af, at der opstod alvorlige uroligheder mellem den græsk-cypriotiske majoritet og den tyrkisk-cypriotiske minoritet i 1974, 14 år efter Cyperns uafhængighed. Tyrkiet besatte cirka 37 procent af den nordlige og østlige del af Cypern. Det er dog kun Tyrkiet, der anerkender Nordcyperns Tyrkiske Republik – FN anerkender kun regeringen for Republikken Cypern som ledende instans for hele øen.

Når du befinder dig i den tyrkiske zone, hvor sproget er tyrkisk og valutaen tyrkiske lire, er der, som på resten af Cypern, meget at se. Udforsk for eksempel hovedstaden Lefkosa / Nicosia, hvor det er en stor oplevelse at slentre rundt i Den Gamle By. Dette kvarter er omgivet af en smuk, stjerneformet mur, hvis voldgrav er omdannet til en behagelig park. Hvis du trænger til en pause fra solen, kan det også anbefales at lægge vejen forbi Cyprus Museum, hvor du kan beundre de vigtigste arkæologiske fund på øen, som i visse tilfælde stammer fra så fjern en tid som 9.000 år før Kristus.

Nicosia har mange gode restauranter, og du kan glæde dig til at opleve den cypriotiske gastronomi, som er en blanding af mad fra Balkan, Grækenland, Tyrkiet og de arabiske lande – ofte tilsat et helt specielt, lokalt twist.

Lefke er også et besøg værd, når du nyder din tyrkisk-cypriotiske ferie. Byen er usædvanligt smuk, og dens landskaber består af en blanding af kystlinje og bjerge. Indsnus duften fra de mange citronlunde i byen, som er det eneste sted på Cypern, hvor Yafa-appelsiner bliver dyrket. Tæt ved Lefke ligger den historiske by Soli, som blomstrede i romersk tid, og har mange ruiner fra denne periode.

Flybilletter til Ercan
Flybilletter til Ercan

Sådan finder du billige flybilletter til Ercan, Cypern. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Ercan og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade