Rejser til Quebec

Quebec City, gamle bydel QuebecQuebec er en fransktalende delstat/provins i det østlige Canada med omtrent 7,5 millioner indbyggere. Quebec regionen er den næstmest befolkede efter Ontario. De fleste som rejser til delstaten, flyver til Montreal, hvor flyselskaberne KLM, Air France, Delta og Air Canada, oftest har de billigste flybilletter. Oftest vil du flyve med en mellemlanding i Amsterdam, London eller Paris inden turen går til Montreal. Du skal forvente en rejsetid på 10 - 12 timers pr. vej på de flyselskaber som har de bedste forbindelser. Der er i øjeblikket ingen, som flyver direkte til Montreal fra Danmark.

Hvis du rejser til Quebec, så er der nogle ting som du bør overveje at se, hvis du har muligheden for det. I Montreal er det bl.a. Kirken Notre-Dame Basilica (den blå kirke), den underjordiske by med cirka 30 km lange underjordiske stisystemer og det olympiske anlæg Big O som blev brugt under olympiaden i 1976. 

Hvis du er i selve Quebec City, så er det anbefalesværdigt at besøge den ældste bydel Quartier Petit Champlain, Place d'Armes en stor plads som dannede ramme for militærparader og Quebec Kvarteret som er den gamle bydel der ligger på atlanterhavskysten. Som navnene antyder, så er byen meget fransk inspireret grundet sin historie, hvorfor Abraham sletterne også kunne være interessante. 

Rejser til Montreal
Rejser til Montreal

I Montreal finder I en herlig mixture af fransk og engelsk indflydelse, der har fostret et levende multikulturelt samfund. Her er noget for kunst- og museumselskere. De historieinteresserede bliver heller ikke snydt og lige uden for døren er der uanede muligheder for naturfreaks. 

Rejser til Quebec City
Rejser til Quebec City

I Quebec City er der rig mulighed for at opleve Canadas franske kulturelle arv og på nært hold mærke den ”joie de vivre”-atmosfære, der hersker i byen. Her finder I masser af gammel europæiske charme, og bybilledet præges af smukke, velbevarede bygninger fra det 17. og 18. århundrede.

shade