Rejser til Montreal

Montreal er Canadas næststørste by og den største i delstaten Quebec. Byens navn stammer fra en bakke i byen, der med tre toppe kan minde lidt om en kongekrone. Montreal betyder simpelthen ‘kongebjerget’. Som Canadas andre storbyer er Montreal meget kosmopolitisk. Sprogligt er det dog fransk, der dominerer byen. Historisk delte byens indbyggere sig efter sprog, med de fransktalende mod øst og de engelsktalende mod vest, men i dag er det mere blandet. Mange indbyggere taler to-tre sprog nærmest dagligt. Montreal kombinerer på forbilledlig vis den franske sans for kogekunst, kultur og det gode liv med den angelsaksiske forståelse for forretningsliv og fremdrift.

Den gamle bydel i Montreal

Hjertet i Montreal er den gamle bydel, der ligger i nærheden af den tre-toppede bakke, der har givet navn til byen. Her er gaderne belagt med brosten og den gamle havnefront er et charmerende åndehul i en ellers travl storby. De mange kvarterer i den gamle bydel med gamle stenhuse i kolonial- og victoriastil er meget forskelligartede, og den bedste måde at opleve dem på er til fods. Også om aftenen og natten er den gamle bydel et fremragende sted at opholde sig med masser af god mad og underholdning på snart hvert et gadehjørne. Husk at besøge Olympic Park og Lachine.

En af byens flotte ældre bygninger, der også ligger i det gamle Montreal, er kirken Notre-Dame Basilica i dramatisk nygotisk stil. Kirken er storlsået ude såvel som inde i en grad, som man ellers kun forventer i Sydeuropas gamle hovedstæder. Lige uden for kirken ligger den historisk vigtige plads, Place d’Armes, hvor et slag stod mellem bosætterne og den oprindelige befolkning. Der er mange historisk vigtigt bygninger her, blandt andet byens første bygning og byens første skyskraber. Montreal har de obligatoriske storby-museer, som videnskabsmuseum, kunstmuseer og så videre, men den virkelige charme ligger i byens gamle gader. Byens nyere downtown område er mindre charmerende end Old Montreal, men til gengæld finder du her alt hvad en moderne storby har af komfort og underholdning.

I Montreal finder I en herlig mixture af fransk og engelsk indflydelse, der har fostret et levende multikulturelt samfund. Her er noget for kunst- og museumselskere. De historieinteres-serede bliver heller ikke snydt og lige uden for døren er der uanede muligheder for naturfreaks.

I finder minder fra byens 360 års historie i det gamle Montreal med de brostensbelagte gader og stræder, de smukke bygninger fra det 18. og 19. århundrede og den imponerende Notre Dame Katedral. Også den gamle havn er et populært sted for besøgende med masser af aktiviteter for hele familien. Tag en tur til det olympiske stadion, besøg måske den botaniske have, der er den 2. største i verden, læg vejen forbi planetariet – ja, der er attraktioner nok, og når I blot vil slappe af skorter det heller ikke på hyggelige vadesteder.

Flybilletter til Montreal
Flybilletter til Montreal

Sådan finder du billige flybilletter til Montreal, Canada. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Montreal og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade