Rejser til Guadalajara 

Rejser til GuadalajaraGuadalajara er Mexicos næststørste by - men med mindre end to millioner indbyggere er den nærmest en landsby i sammenligning med Mexico City. Til gengæld er den ret nem at overskue, og den kan udforskes til fods. Og mange af de ting, vi forbinder med Mexico, stammer faktisk fra denne del af landet: Guadalajara er den bredskyggede sombrero, mariachi-musik - som findes på Plaza de los mariachis i Sector Libertad nordøst for den gamle bydel - og tequila. Guadalajara er charreadas og El Jarabe Tapatio. På mange måder er Guadalajara indbegrebet af det, vi forstår ved Mexico. Blandt mexicanerne selv anses Guadalajara for at være landets største pueblo, og den er berømt for sin afslappede og venlige lokalbefolkning.

En stor oplevelse i Guadalajara er maden. Lige fra den typiske taco eller torta ahogada, som kan købes på gadehjørner mange steder i byen, over de hyggelige cafeer til de fornemme restauranter, som ofte ligger i imponerende og velholdte bygninger fra kolonialtiden. I det hele taget er den koloniale arkitektur meget fremtrædende i Guadalajara - ikke mindst i byens historiske centrum, Centro Historico. Helt i centrum ligger Guadalajaras katedral - et storslået bygningsværk fra 1560'erne. Ved katedralen finder du også vægmaleriet "La Purísima Concepción" af den berømte spanske maler Bartolomé Esteban Murillo. Rundt om katedralen ligger fire pladser, så hele området tager form af et kæmpemæssigt kors. Hele Centro Historico kan udforskes til fods. Mod øst ligger Plaza de la Liberación med en stor statue af Miguel Hidalgo, som underskrev Mexicos uafhængighedserklæring. Se også Palacio de Gobierno som er regeringsbygning for Jalisco – den del af Mexico som Guadalajara er hovedstad for.

Guadalajara har også en interessant bydel for alle, der holder af kunsthåndværk. I den syd- og sydøstlige ende ligger Tlaquepaque, som har stemning af en mexicansk landsby, hvor lokale producerer og sælger tekstiler, keramik og andre håndlavede genstande - ofte med et traditionelt mexicansk præg, for eksempel fra det oprindelige Wixáritari-folk.

Flybilletter til Guadalajara
Flybilletter til Guadalajara

Sådan finder du billige flybilletter til Guadalajara, Mexico. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Guadalajara og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade