Rejser til Mexico City

Mexico City er en af verdens største byer, der for længst har passeret de 20 millioner indbyggere og tallet stiger dagligt. Tilflyttere strømmer ind fra landområderne for at søge lykken. Så bortset fra nogle enkelte ret interessante kvarterer er byen et stort rod af grimme bydele bundet sammen af et net af tæt trafikerede motorveje. Der er dog mange gode grunde til at besøge hovedstaden.

Den såkaldte Zona Rosa, hvor de fleste turister holder til, har hyggelige gader med fine gamle huse, mange restauranter, barer og gode butikker. Det historiske kvarter omkring Zócalo, en af verdens største pladser, trækker ligeledes mange turister til. Ud over at være pladsen hvor man mødes til store nationale festligheder eller demonstrationer, er her også optræden af gøglere, musikanter, healere og næsten altid små grupper af mennesker, der ved deres optræden slår til lyd for at bevare gamle indianske traditioner.

Den enorme katedral, Catedral Metropolitana, i centrum lokker de fleste inden for, og det samme gør en af byens mange skæve kirker, San Francisco i samme nabolag. De synker, fordi byen er grundlagt på en række opfyldte søer. Men lokale ingeniører har fundet en teknik, der bremser disse skævheder effektivt. Vil man have landets historie fortalt i billeder må man ikke undlade at besøge den fine gamle parlamentsbygning Palacio Nacional på kanten af Zócalo. Her er nogle af væggene i gården udsmykket med historiske motiver skabt af den verdenskendte kunstner Diego Rivera.

Også museet for den efterhånden lige så berømte Frida Kahlo, som Rivera var gift med, kan anbefales til de kunsthistorisk interesserede. På Antropologisk Museum får man trukket linierne i landets historie op i form af de rige fund fra ikke mindst aztekernes og mayaernes storhedstid. Alt er arrangeret flot og med stor rummelighed. Det er et af verdens fineste museer af sin slags. Nord for byen er flere store seværdigheder. Det er Tepotzotlán med flere arkitektoniske perler i form af klostret fra det 16. århundrede og den højbarokke San Francisco Javier kirke med nogle helt overdådige udsmykninger, og toltekernes tidligere hovedstad Tula med bl.a.

Tlahuizcalpantecuhtli, samt Coatepanti, den 40 meter lange og 2 meter høje slangemur. I en lidt mere nordøstlig retning ligger Teotihuacán, et af landets bedst bevarede arkæologiske områder på stedet, hvor man siger, at mennesker blev til guder. Endnu før vor tidsregning var her en af verdens største byer med omkring 200.000 indbyggere. Tilbage er stadig resterne af store paladser, citadellet og ikke mindst Solens og Månens imponerende pyramider bundet sammen af den 3 km lange Avenida de los Muertos, De Dødes Boulevard. Solpyramiden måler 225 meter x 225 meter i gadehøjde, mens den øverste sten ligger 64 meter højere eller 248 trin oppe. Et imponerende sted at se solen gå ned.

Om Mexico City

Mexico City er kendt som verdens største by, når det gælder den geografiske udstrækning. Og byen er vitterligt også kæmpemæssig - også med sin befolkning på op imod 20 millioner i hele området. Mexicos hovedstad står ikke tilbage for nogen anden by, og placeringen lige i hjertet af både det moderne Mexico og en af de tidligere tiders største civilisationer, forsyner den altid vågne megametropol med en lind strøm af kulturel saft og kraft. Området har været beboet af mennesker i over 10.000 år. Tenochtitlan hed byen under Aztekerriget, og de imponerende ruiner fra den tid kan stadig i dag opleves i den centrale del af Mexico City. Templo Mayor, som var det religiøse hovedkompleks, blev udgravet så sent som i 1978, og flere artefakter fra det gamle rige kan i dag ses på det tilhørende museum.

I dag står Catedral Metropolitana de la Asunción de María, hvor Aztekerriget før havde hovedsæde. Denne katedral er et overvældende bygningsværk. Det er den største katedral noget sted i den "nye verden", og den er en fuldendt blanding af barok-, neoklassisk- og renæssancearkitektur. I det hele taget er der meget at se i Centro Historico, som ligger omkring Zócalo - officielt Plaza de la Constitución. Zócalo er i sig selv imponerende - en af verdens største pladser - og hele området er anerkendt som verdensarv af UNESCO. Her finder du også nationalpaladset og flere nyere monumentale bygningsværker. Gå heller ikke glip af Mexicos vartegn Uafhængighedsenglen på Paseo de la Reforma.

Også Mexico Citys parker er overvældende - i særdeleshed Chapultepec, som er blandt verdens største byparker og indeholder Zoologisk have, museer og en hel forlystelsespark. De gamle kanaler gennem byen kan udforskes med båd og guide, og i det hele taget er det overraskende så nærværende naturen kan være i så stor en by.

Når sulten melder sig, så besøg kæmpemarkedet La Merced, hvor du kan mæske dig i autentisk mexicansk mad til yderst rimelige priser. Aften og nat og tidlig morgen byder Mexico City på et natteliv uden lige med et enormt udvalg af spillesteder, cafeer, restauranter, natklubber, barer.

Flybilletter til Mexico City
Flybilletter til Mexico City

Sådan finder du billige flybilletter til Mexico City, Mexico. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Mexico City og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade