Flybilletter til Californien

​Californiens mest besøgte nationalpark dækker over et område på ca. 3000 km2, hvilket svarer til lidt mere end Fyns areal. Det er dog kun en mindre del af den, som er tilegnet dig og de øvrige næsten fire millioner turister. Omdrejningspunktet i parken er Yosemite Valley, hvorfra du har nem adgang til vandfald, flod og bjerge i stort set alle retninger. For at få det maksimale ud af dit ophold i Yosemite bør du parkere bilen og tage den gratis – og åbne – bus rundt i dalen. Den stopper ved alle de store oplevelser og så undgår du sommerens store kaos på de smalle veje.

Yosemite var som mange andre områder af Nordamerika beboet af indianere indtil amerikanske tropper kom til området i 1851 og efterfølgende opstod små bysamfund i det, der i dag er Mariposa County. Omtrent 40 år senere var bl.a. John Muir med til at lave lobbyarbejde for at få nationalparkstatus til Yosemite. Det lykkedes i 1890. Yosemite blev indlemmet i UNESCOs verdenskulturarv i 1984 og er en af amerikanernes absolutte favoritnationalparker.
Det bedste udgangspunkt for oplevelser i Yosemite National Park får du ved at bo inde i selve nationalparken. Der findes hoteller og en teltlejr i Yosemite Valley og et par hoteller ude omkring i parken. Nærmeste hoteller udenfor parken er i El Portal og Oakhurst.

 

Death Valley National Park
Death Valley National Park

Hovedattraktionen i Death Valley er som nævnt det laveste og varmeste sted på det amerikanske kontinent. Kun ved kraftigt regnfald – som er meget sjældent – er der vand i Badwater, men vandet kan ikke drikkes – deraf navnet ’Badwater’.

Rejser til Los Angeles
Rejser til Los Angeles

Når turen går til Los Angeles rejser du ikke bare til endnu en by, men til en hel verden samlet i én by. Se downtowns strømlinede skyskrabere, Hollywoods Walk of Fame, det historiske distrikt med Olvera Street, Santa Monica med den berømte mole og ikke mindst Anaheim med Disneyland.

Ferie i Palm Spring
Ferie i Palm Spring

3 timers kørsel fra Los Angeles ligger Palm Springs, der siden 1930’erne, da der blev anlagt en asfalteret vej hertil, har været mange Hollywood-stjerners foretrukne vinteropholdssted.

Rejser til San Diego
Rejser til San Diego

San Diego er Californiens tredjestørste by, men den virker ikke så omfattende og uoverskuelig som andre millionbyer. Gaslamp Quarter er det nye centrum, mens Old Town ligger ikke så langt fra lufthavnen. 

Rejser til San Francisco
Rejser til San Francisco

 Hele 18 år i træk er byen endt på førstepladsen i konkurrencen om turisternes gunst. Det er de viktorianske huse, Golden Gate, bakkerne, det nære forhold til bugten omkring sig og ikke mindst lokalbefolkningens åbenhed, der gør, at San Francisco rammer plet.

Yosemite National Park
Yosemite National Park

Yosemite besøges hvert år af mere end 4 mill. mennesker. De kommer for at se de flotte granitklipper, vidunderlige blomstrende enge og mange imponerende kæmpefyr, men de kommer ikke mindst for at beundre Nordamerikas højeste vandfald, det over 700 meter høje Yosemite Falls.

shade