Death Valley National Park

10. juli 1913 blev der målt 56,3°C i Death Valley, og det er til dato den højeste temperatur, der er målt uden for Afrikas kontinent. Derudover ligger Death Valleys laveste punkt 86 meter under havets overflade og det er det laveste på hele kontinentet. Det gør stedet helt unikt og har du planer om at tage til området bør der pakkes mad og drikke og bilen bør være fyldt helt op inden du forlader enten Pahrump i øst eller Lone Pine i vest. Death Valley blev opdaget, da en gruppe pionerer ville skyde genvej til Californien under guldfeberen i 1849. De strandede i dalen og var døden nær, da de i 11. time fandt de frem til en lille bæk, hvor de kunne forsyne sig. Indtil da havde dalen kun været beboet ad Timbisha Shoshone indianerne, men de fik selskab af nybyggere i 1870. I 1933 blev Death Valley fredet og i 1994 fik den nationalparkstatus. Omkring en million turister besøger Death Valley hvert år.

Ved Furnace Creek og Stove Pipe Wells finder du de eneste forsyningssteder, og du gør dig klogt i at gøre status inden du forlader disse. Det er også muligt at finde information om vejr, vind og seværdigheder ved begge steder.

Den ca. 7800 km store nationalpark  viser både de flotte sider og de mere ubarmhjertige sider af ørkenen. Så her er det, vi anbefaler dig at se i Death Valley:

Badwater. Hovedattraktionen i Death Valley er som nævnt det laveste og varmeste sted på det amerikanske kontinent. Kun ved kraftigt regnfald – som er meget sjældent – er der vand i Badwater, men vandet kan ikke drikkes – deraf navnet ’Badwater’.

Dante’s View. Efter en kort gåtur fra parkeringspladsen får du det perfekte overblk over Badwater. Her er du 1500 meter over det laveste punkt og ude i horisonten kan du måske se det kontinentale USAs højeste bjerg, Mt. Whitney (4.392 m).

Artists Drive. På denne ni miles lange afstikker ind imellem klipperne finder I mere ubarmhjertigt landskab formet af udslukte vulkaner, og stedet er især besøgsværdigt i de sene eftermiddagstimer.

Devil’s Golf Course. Her er det efter sigende kun Djævlen, der kan få sit ’swing’ til at fungere perfekt. Dette besynderlige landskab ligger tæt på Badwater ad en lille grusvej, som er spærret i dårligt vejr.

Mesquite Flat Sand Dunes. Tæt på Stove Pipe Wells ligger Mesquite, som består af ca. 30 meter høje sandklitter. Find dyrespor i sandet om morgenen og se solen spille på sandets overflade i de sene eftermiddagstimer. Om natten spiller månen op til dans i klitterne, men pas på klapperslanger i mørket.

• Zabriskie Point. Farverne og formationerne ved Zabriskie Point hører til de flotteste i nationalparken. Både i morgen- og aftensolen farves klipperne gyldent røde.

Til dig, der har et par dage i nationalparken

Scotty’s Castle. I parkens nordlige del ligger dette spansk-inspirerede kompleks. Navnet er opkaldt efter Walter Scott, men tilhørte hans rige ven, Albert Johnsons. De to venner og sidstnævntes kone var med til at lokke de første turister velkommen til Death Valley med falsk reklame om guld og andre rigdomme.

Ubehebe Crater. Vulkanen Ubehebe har ikke været i udbrud i flere århundreder, men til gengæld lagde det sidste sure opstød kun krateret tilbage. Det 200 meter dybe krater kan ses fra hovedvejen, men for at komme helt tæt på, må I ud og gå.

The Racetrack. Efter næsten to-en-halv-time ud af en grusvej ved Ubehebe kommer du til et af de mest besynderlige steder i Death Valley. I Racetrack Valley kan du opleve sten, der ’migrerer’ hen over den udtørrede søbund. Stærkt går det ikke, men de efterlader et tydeligt spor på sin vej. Man mener, at stenene bevæger sig ved hjælp af stærk vind. Bemærk, at turen til The Racetrack som regel kræver 4-hjulstræk.

Flybilletter til Death Valley National Park
Flybilletter til Death Valley National Park

Sådan finder du billige flybilletter til Death Valley National Park, USA. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Death Valley National Park og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade