Rejser til Los Angeles

Når turen går til Los Angeles rejser du ikke bare til endnu en by, men til en hel verden samlet i én by. Se downtowns strømlinede skyskrabere, Hollywoods Walk of Fame, det historiske distrikt med Olvera Street, Santa Monica med den berømte mole og ikke mindst Anaheim med Disneyland.

Overvej allerede fra start hvilke seværdigheder du vil besøge, for Los Angeles er på størrelse med Sjælland og rod i planerne kan resultere i meget forgæves transporttid. Hvis du før har været i Los Angeles skal du tænke på, at byen har udviklet sig meget i de seneste år. F.eks. er downtown ikke længere livsfarlig at begive sig ud i, og det med at tage metroen rundt er ikke længere et urealistisk scenarie.

Af Los Angeles’ mange seværdigheder anbefaler vi

• En køretur på Mulholland Drive. Nyd de store huse og udsigten over Studio City mod nord og Hollywood og downtown mod syd. Stop ind undervejs og tag billeder af Hollywood skiltet og se det hele lidt fra oven. På vejen bor der også flere kendisser, bl.a. Madonna og Jack Nicholsen.

Forlystelsesparker. Nord for Los Angeles i Valencia ligger et Paradis for rutschebaneentusiaster – Six Flags. Mod syd i Anaheim ligger Disneyland, som er to parker i én med fokus på de lidt mindre børn. Og tæt på Hollywood ligger Universal Studios, som er en god blanding af forlystelser for både børn og voksne.

Santa Monica. Byens mest berømte strand med de karakteristiske livredderposter og molen med pariserhjul gemmer også på en hyggelig bydel med gågaden 3rd Street Promenade, caféer og masser af shopping.

Hollywood. En tur til Los Angeles er ikke fuldendt uden at have set stjernerne i fortorvet på Hollywood Boulevard og Hollywood-skiltet fra udsigtsetagen i Hollywood & Highland Center.
En tur til Los Angeles bør også inkludere en god portion shopping. Der findes outletcentre i Ontario mod øst, Commerce mod syd og Camarillo mod vest. Derudover kan du gå i genbrugsbutikken It’s A Wrap på 1164 South Robertson Boulevard i Hollywood. Her sælges tøj og sko, som er båret af skuespillere under filmoptagelser. Af almindelige shoppingcentre anbefaler vi The Grove, som også er kendt for sit Farmers Market, og Beverly Center.

Om Los Angeles

Los Angeles er en af verdens mest berømte byer, den næststørste by i USA og et fremragende rejsemål. Få andre byer kan hamle op med Los Angeles, når det gælder om at underholde feriegæster, og det er måske ikke så overraskende, for Los Angeles er hjemsted for Hollywood, som er verdens førende producent af netop underholdning og populærkultur. På det område kan byen noget, ingen andre kan. Den stjernespækkede del af Los Angeles kan du opleve langs Hollywood Walk of Fame på Hollywood Boulevard, hvor de berømte guldstjerner med skuespillernes navne er støbt ned i fortovet. De fleste "real life" stjerner bor ikke langt borte i nærheden af Sunset Strip på Sunset Boulevard. Også forlystelsesparken Universal Studios er en sjov oplevelse for hele familien i samme dur.

Beliggenheden i det sydlige Californien ud til Stillehavet gør Los Angeles til et oplagt rejsemål året rundt og omkring den kæmpemæssige metropol er der overraskende mange naturseværdigheder inden for komfortabel køreafstand. Til gengæld er en bil nærmest et must i Los Angeles. Alt bliver meget mere besværligt uden. En helt klassisk seværdighed i udkanten af byen er Disneyland ved Anaheim og Orange County. I den modsatte ende af byen mod nord og ud mod kysten ligger Malibu med masser af dejlige strande, bakker og grønne områder. Los Angeles er i det hele taget omgivet af bjerge og enestående naturområder, for eksempel Joshua Tree National Park mindre en tre timers kørsel mod vest. Længere inde i selve byen lige syd for Santa Monica ligger Venice som byder på populære strande og ægte Los Angeles stemning a la Baywatch.

Los Angeles er drømmenes by, og så mange film og TV-serier er optaget her, at man, selv om man ikke har været her før, nogle steder kan nikke genkendende til det, man ser - uden præcis at kunne huske hvor man har set det før. Det er også englenes by og de knuste drømmes og de store stjerners. Kort sagt, et must see på ferien i USA.

Flybilletter til Los Angeles
Flybilletter til Los Angeles

Sådan finder du billige flybilletter til Los Angeles, USA. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Los Angeles og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade