Nordamerika  >  USA  >  Californien  >  San Diego

Rejser til San Diego

Det er sjældent at temperaturen sniger sig under 15 grader i Californiens sydligste by, og det alene har stor tiltrækningskraft på enhver. San Diego er Californiens tredjestørste by, men den virker ikke så omfattende og uoverskuelig som andre millionbyer. Gaslamp Quarter er det nye centrum, mens Old Town ligger ikke så langt fra lufthavnen. 

San Diego voksede sig stor efter 2. Verdenskrig, hvor flere tusinde soldater havde været udstationeret på flådebasen ved Point Loma – den militære arv fornemmes stadig i byen og der er flere seværdigheder, der tager udgangspunkt i dette. Mexico ligger blot få miles mod syd og inspirationen herfra er til at få øje på i hele det sydlige Californien. Er du ude efter at holde badeferie skal du finde indlogering tæt på Mission Bay eller helt ude ved Stillehavets kyst.

Af San Diegos seværdigheder anbefaler vi:

Sea World 

blev grundlagt i 1964 af fire universitetsstuderende fra University of California. Parken i San Diego og søsterparken i Orlando blev senere overtaget af InBev, som også ejer Budweiser bryggerierne, men i dag drives Sea World af finansvirksomheden Blackstone Group. Det helt store trækplaster er delfinerne, og så selvfølgelig spækhuggerne, som giver et show med deres trænere i det ca. 26 millioner liter store bassin. Der er seks forskellige shows i parken, seks forskellige udstillinger, seks større forlyselser og fem andre events og interaktive tilbud.
Gaslamp Quarter 

Er blot en lille del af det, der i dag går under betegnelsen ’downtown’. Da centrum blev flyttet syd over fra Old Town begyndte det nye downtowns naboområder at udvikle sig også. Gaslamp påbegyndte sin rejse i 1867 og var populært helt op til 1960’erne. Herefter fulgte en periode med forfald, konkurs og hvor både bordeller, skumle barer og kasinoer dominerede i Gaslamp, men efter en overhaling i 1980’erne og 1990’erne er området atter populært. Restauranter, barer, små butikker og helt generelt en god stemning bidrager til områdets popularitet. Gay Pride, St. Patrick’s Day, Thankgiving og Mardi Gras fejres med optog i bydelen. Stil bilen og gå rundt i området, der er let tilgængeligt til fods. Bilen er kun til besvær på de mange ensrettede gader.

Old Town 

Var det oprindelige centrum i San Diego. Det var her omkring at byen blev grundlagt, men hvor man efter amerikansk overtagelse af området flyttede centrum et par km sydpå.Lige nord for det nye centrum ligger området, hvor de oprindelige spanske kolonister grundlagde San Diego. Da amerikanerne erobrede Californien i midten af 1800-tallet rykkedes centrum sydpå. Besøg Old Town State Historic Park, som er et slags friluftsmuseum med historiske bygninger og fortællinger fra tiden 1820-70. Du kan også lægge vej forbi Mormon Battalion, som er et museum og mindesmærke over de mormonske pionerers vandring fra Ohio til Californien.

Balboa Park

Er en af San Diegos oaser. Allerede i 1835 blev der afsat et stort område til rekreation, og det gør Balboa Park til et af de ældste rekreative områder i USA. Parken er 490 hektar stor og huser bl.a. San Diego Zoo, som regnes for værende verdens bedste zoologiske have. Entreprisen til zoo på ca. $20 er overkommelig, og de er givet godt ud. Parken er ikke så stor, der er mange eksotiske dyr, og så har San Diego Zoo også æren af at have to kæmpepandaer til låns af Kina. Langs den centrale boulevard i Balboa Park ligger mange af de øvrige seværdigheder; Museum of Natural History, Museum of Man, Museum of Art,  Museum of Photographic Art, Air & Space Museum, m.fl. Der findes også et amfiteater, en botanisk have, tennisbaner og mulighed for at gå en runde golf. I Balboa Park er der mange muligheder.

USS Midway 

Den førnævnte militære historie finder du ar efter på hangarskibet USS Midway, som ligger i gåafstand fra centrum. Det er ikke kun selve hangarskibet, du kan nyde synet af, men også 60 historiske fly og andre udstillede genstande fra USAs militære fortid.

Point Loma

Er det yderste punkt på San Diegos stillehavskyst, og er stedet, hvor Californien startede. Det var her, de første europæere gik i land og grundlagde de omkringliggende byer. Point Loma er en del af stor-San Diego, men har som uafhængig by lige under 50.000 indbyggere. Der findes flere militære anlæg og ved indgangen til Point Loma kommer man igennem et nedlagt militært checkpoint. Fra det militære monument er der en flot udsigt over hele San Diego, og I kan få indtryk af en traditionel amerikansk kirkegård på vej dertil.

Mormontemplet

I San Diego var det helt store tilløbsstykke, da det blev bygget tilbage i starten af 1990’erne. Når man tænker tempel, tænker de fleste på noget romersk eller græsk byggeri, men der findes vel ikke engang en enkelt dorisk søjle i byggeriet. Til gengæld er dette tempel opført i flot, hvid marmor, og bygning er synlig både i nord- og sydgående retning på østsiden af motorvej I-5.  Altså på vej til San Diego, når I kommer fra Los Angeles. Templet modtager ikke besøgende, men synet af det er ganske unikt.

Flybilletter til San Diego
Flybilletter til San Diego

Sådan finder du billige flybilletter til San Diego, USA. Ticket2Travel finder billige flybilletter til San Diego og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade