Yosemite National Park

Californiens mest besøgte nationalpark dækker over et område på ca. 3000 km2, hvilket svarer til lidt mere end Fyns areal. Det er dog kun en mindre del af den, som er tilegnet dig og de øvrige næsten fire millioner turister. Omdrejningspunktet i parken er Yosemite Valley, hvorfra du har nem adgang til vandfald, flod og bjerge i stort set alle retninger. For at få det maksimale ud af dit ophold i Yosemite bør du parkere bilen og tage den gratis – og åbne – bus rundt i dalen. Den stopper ved alle de store oplevelser og så undgår du sommerens store kaos på de smalle veje.

Yosemite var som mange andre områder af Nordamerika beboet af indianere indtil amerikanske tropper kom til området i 1851 og efterfølgende opstod små bysamfund i det, der i dag er Mariposa County. Omtrent 40 år senere var bl.a. John Muir med til at lave lobbyarbejde for at få nationalparkstatus til Yosemite. Det lykkedes i 1890. Yosemite blev indlemmet i UNESCOs verdenskulturarv i 1984 og er en af amerikanernes absolutte favoritnationalparker.

Det bedste udgangspunkt for oplevelser i Yosemite National Park får du ved at bo inde i selve nationalparken. Der findes hoteller og en teltlejr i Yosemite Valley og et par hoteller ude omkring i parken. Nærmeste hoteller udenfor parken er i El Portal og Oakhurst.

I Yosemite National Park anbefaler vi dig at se:

• Yosemite Valley. Som sagt er det centrum af parken og her finder du besøgscentret, hvor du kan få gode råd om hvad du skal bruge tiden på og evt. vejrmæssige udfordringer. Lej en cykel, find information om nationalparken og spørg en parkbetjent til råds her. I dalen finder du vandfaldene Bridalveil og Yosemite Falls og en kort gåtur derfra kan du se Vernal Falls og Nevada Falls. Om sommeren er det begrænset hvor meget vand, der er i vandfaldene – de bedste måneder for at opleve de brusende vandmasser er april, maj og juni. I den østlige ende af dalen ligger også den smukke Mirror Lake, som desværre ofte udtørrer om sommeren.

• Glacier Point. Ligger syd for Yosemite Valley, men højt hævet over dalen. Om vinteren er her mulighed for at stå på ski, men om sommeren kan du nyde udsigten over hele området herfra. Det er også muligt at gå hertil fra Nature Center at Happy Isles.

• Sequoiatræer. Californiens skove er kendt for sine helt enorme træer og de kan opleves i Mariposa Grove og Tuolumne Grove. Ved førstnævnte kan du vandre igennem et træ, mens sidstnævnte er mindre overrendt.

 

Flybilletter til Yosemite National Park
Flybilletter til Yosemite National Park

Sådan finder du billige flybilletter til Yosemite National Park, USA. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Yosemite National Park og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade