Nordamerika  >  USA  >  Hawaii  >  Maui

Rejser til Maui

Maui er egentlig det, vi forbinder med den perfekte Hawaii-ferie. Lange sandstrande, en smuk solnedgang, et perfekt landskab med uendelige vandfald og det omkringliggende ocean med delfiner og hvaler. Og ja, Maui er i sandhed et unikt sted på denne jord. Øen er som et lille land for sig selv, selvom den kun har 150.000 indbyggere. Øen kaldes ’Valley Isle’ pga. sine store dale mellem de nordvestligt og sydøstligt belliggende vulkaner. Når du flyver til Maui lander du ved byen Kahului – enten fra fastlandet eller fra en af de andre Hawaii-øer.

Af Mauis seværdigheder anbefaler vi

Road to Hana. Denne vejstrækning må du ikke snyde dig selv for. Ruten går fra Kahului til Hana og er 68 miles (109 km) lang. Undervejs på den 68 miles lange rute til Hana kommer I over 59 broer og igennem flere end 620 sving, som leder jer gennem et område med masser af regnskov, vandfald og imponerende kyststrækninger.

Lahaina. Byen på vestsiden af øen var hovedstad for Kongeriget Hawaii fra 1820 til 1845 inden det permanent blev Honolulu. Lahaina har 11.000 indbyggere og byens navn btyder ’ondskabsfuld sol’ med henvisning til det tørre klima med blot 330 mm nedbør årligt.

Hana er en ganske lille by på Mauis østkyst og førnævnte Road to Hana forbinder byen med resten af øen. Her er ca. 1300 indbyggere, som stort set alle lever af turisme efter sukkerplantagerne lukkede ned. Du bør gå på opdagelse i Hana Fresh Farmers Market og i lavagrotterne ved Hana Lava Tubes.

Haleakala National Park. Mauis eneste nationalpark strækker sig over 134 km². Oprindeligt var Haleakala en del af Hawaii National Park sammen med Volcanoes National Park på Big Island, men de to blev selvstændige og separate nationalparker i 1980. Haleakala betyder ’solens hjem’. Ifølge sagnet fra hawaiiansk mytologi holdt semiguden Maui solen fanget her for at forlænge dagen.

Parken domineres af vulkanen Haleakala og parken deles i to områder: Summit, som er toppen af vulkanen og Kipahulu, som er det kystnære område. De to områder er ikke forbundet via selve nationalparken. Du må ud på kystvejen og følge den frem til Kipahulu. En del af Kipahulu er ikke tilgængeligt, da dens skrøbelige regnskov er totalfredet. Der findes dog stadig mange smukke steder at besøg i begge områder af nationalparken.

Flybilletter til Maui
Flybilletter til Maui

Sådan finder du billige flybilletter til Maui, USA. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Maui og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade