Nordamerika  >  USA  >  New York  >  New York

Rejser til New York

New York, Ticket2Travel, USA, Ferie, FlybilletterFlyv til New York og tag en bid af det store æble, med en rejse til New York. Få byer kan som New York skabe den perfekte ramme om den ultimative storbyferie. Her er simpelthen alt! En smeltedigel af alle verdens nationaliteter sætter kulør på gadebilledet i denne by, hvor du får indtrykket af, at "al gang foregår i løb" fra de travle forretningsfolk omkring Wall Street til supershopperne på 5 th Avenue. De fleste som flyver til New York, flyver fra København, men det er også muligt at flyve fra Billund, Hamborg og Aalborg, der skal dog oftest foretages en mellemlanding på vejen til New York. 

Der er dog også åndehuller, og trænger du til at slappe af, er Central Park helt perfekt. Slå dig ned på en bænk og betragt rulleskøjteløberne, cyklisterne eller barne-pigerne, der "lufter" børn. En anden oase, Battery Park, finder du helt nede på sydspidsen af Manhattan. Herfra går færgen til Frihedsgudinden og Ellis Island, hvor der i dag er indrettet museum, der fortæller om de mere end 12 millioner emigranter, som i årene 1892 - 1954 søgte lykken i "den nye verden". Du kan læse mere om de mest populære seværdigheder nedenunder:

  • Guggenheim
  • Metropolitan
  • Museum Mile
  • Central Park

Du kan også læse denne liste, som vi ikke kunne have skrevet bedre selv, som giver en rigtig god oversigt over hvad du også skal se i New York. Lad os være helt ærlige, du bliver ikke færdig med New York efter en eller to rejser til byen, du kommer til at komme tilbage. Hvis du leder efter shoppingsteder, kan du læse vores blogindlæg her.

Seværdigheder i New York

Naturligvis skal du se nogle af verdens mest berømte museer, for eksempel Guggenheim, Metropolitan Museum of Art og National Design Museum (tidligere Cooper-Hewitt Museum), der alle ligger meget bekvemt på 5 th Avenues "Museum Mile", Upper East Side. Herfra kan du krydse Central Park og på Upper West side finde Museum of Natural History og samtidig betragte de brune stenhuse, der er så karakteristiske for denne bydel.

Central Park

Var engang et parkområde i udkanten af New York. I dag ligger den omgivet af eksklusive skyskrabere, men alligevel er det næsten som at gå en tur i skoven. Parken er enorm – lidt over fire km lang og 825 meter bred. Omkring i parken bruges stierne flittigt af new yorkere og turister og den 10 km lange hovedsti langs parkens udkant er især populær blandt løbere. Tilbage i det 19. århundrede voksede New Yorks befolkning helt enormt, og borgere havde kun få muligheder for at søge på rekreative områder. Tit blev kirkegårdene brugt. Landskabsarkitekterne Olmstead og Vaux vandt konkurrencen og byggeriet fandt sted mellem 1857 og 1873. I dette tidsrum blev der fjernet 10 millioner ladninger jord og sten samt plantet fire millioner træer, buske og planter fordelt på over 1500 arter. Se en staue af H.C. Andersen på østsiden af parken eller se mindestenem for John Lennon, der blev myrdet foran sit hjem på 72nd Street tæt på parken. Central Park har en spændende historie, læs mere på www.centralparknyc.org og i jeres guidebog eller tag en tur i parken og læs på skiltene undervejs.

Arkitekturen i New York

Rigtig flot og meget vidtspændende. I har tidligere i dette hæfte læst om Brooklyn Bridge, Empire State, Rockefeller Center og Central Park. Længere fremme kan I læse om det nye World Trade Center og byens museer. Men overalt i byen findes en masse flotte bygninger skabt på forskellige tidspunkter i Byens historie. F.eks. den strygejernsformede Flatiron Building, som står hvor 5th Avenue og Broadway krydser 23. Street. Eller Chrysler Building på østsiden af Midtown, ikke så langt fra FN Bygningen. Den blev bygget nogenlunde samtidig som Empire State, og er en pragteksempel på art deco-stilen. Woolworth Building lige over for New Yorks rådhus er en af de ældste skyskrabere i USA. Den stod færdig i 1913 og var – som Brooklyn Bridge – holdt i nygotisk stil. I dag er den omgivet af højere bygninger, men i 1913 ragede den 241 meter høje, hvide bygning godt op over New Yorks øvrige hustage. Omkring i New York findes der rigtig mange andre flotte bygninger – skyskrabere, togstationer og sågar helt almindelige kontorbygninger.

Cykelture i New York

er blevet rigtig populære i New York og byen har sågar afspærret områder og lavet cykelstier, bl.a. på Times Square og Broadway.Og Central Park er nærmest idéel til en cykeltur, hvis I gerne vil nå at se lidt af det hele. Flere danske skoleklasser på studietur tager på disse cykelture og kommer helskindet hjem. Husk dog, at New Yorkerne ikke er helt vant til cyklister endnu, så det der med at regne med, at ’de nok har set mig’ går ikke rigtig her. Og en gul taxa kan slå rigtig hårdt, når den kører 50 km i timen.

High Line Park

Et af tiltagene i New York, som gør byen rigtig populær. Her har man taget en nedlagt højbane i et forfaldent indsutrikvarter og omdannet den til en park. Det specielle ved parken er, at den er hævet over byens travle gader og at I derfor kan gå i fred og ro væk fra byens trafik. Og alligevel være tæt på det hele. Parken starter ved Gansevoort Street i Meatpacking District og slutter ved 30. Street, hvor der arbejdes videre på at forlænge parken. High Line er stærkt inspireret af Promenade Plantée i Paris.

World Trade Center

Det nye World Trade Center (WTC) er så småt ved at tage form. Den nye og højeste skyskraber fik sat sin antenne på 10. maj 2013 og nåede sin endelige højde på 1776 fod (541 meter), som symboliserer året for amerikansk uafhængighed. Det har taget syv år og masser af diskussion for at blive bare nogenlunde enige om områdets fremtid. One World Trade Center (WTC1) er det formelle navn på det nye tårn, som er den højeste bygning i den vestlige verden og den tredjehøjeste i verden. Øverste etage bliver den 105.

Daniel Libeskind vandt oprindeligt konkurrencen om at få lov til at bygge det nye WTC. De fleste af hans planer blev dog senere forkastet og David Childs blev chefdesigner. Daniel Libeskind oprindelige idé med at tårnet skulle være 1776 fod højt er dog bibeholdt. Libeskindvar i øvrigt manden bag Københavns jødiske museum. Designet, man endte med at vælge til WTC1, har en hvis symmetri med Chrysler Building og Empire State Building, som er to af New Yorks andre markante bygninger. For at undgå fremtidige terrorangreb på gadeplan er bygningen bygget på en 56 meter høj cementsokkel uden vinduer.

Butikker i New York

Du kan næsten ikke være i New York uden at blive fristet af det kolossale udbud af dejlige butikker. Fra det helt eksklusive hos Tiffany's, Hermès og Saks Fith Avenue på gaden af samme navn til verdens største stormagasin, Macy's på W34 th St. Over de smarte boutiques og antikvitets-forretninger i Greenwich Village og ned til South Street Seaport, hvor gamle pakhuse er shinet op og nu indrettet med butikker og caféer i et charmerende miljø, er der rig lejlighed til at lade dollaren rulle. Rockefeller Center, Empire State Building, Times Square, Chinatown, Little Italy og alt det andet, du skal opleve, venter på dig - so go for it, find New York rejser i dag!

Find flybilletter til New York

Flybilletter til New York
Flybilletter til New York

Sådan finder du billige flybilletter til New York, USA. Ticket2Travel finder billige flybilletter til New York og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade