Rejser til Washington DC

Washington er en af de få af verdens hovedstæder, som er planlagt og opført med det formål, at tjene som hjemsted for landets regering. De smukke regeringsbygninger og imponerende monumenter for nationens helte forbindes af brede avenuer og omkranses af store parker.

Således forbinder Pennsylvania Avenue den lovgivende forsamling på Capitol Hill med præsidentens bolig i Det Hvide Hus. Langs en anden af de store avenuer, Constitution Avenue, ligger National Mall med alle de kendte seværdigheder som Lincoln Memorial, Vietnam Memorial, den 170 m høje marmorobelisk, Washington Monument og på den anden side af Potomac-floden finder du Arlington-kirkegården.

En uamerikansk hovedstad

Det, der engang var et sumpområde, blev omkring år 1800 omdannet til en af de mest monumentale byer overhovedet. Amerikanerne mener, at deres hovedstad er den moderne verdens svar på oldtidens Rom.  Det skulle have været endnu mere imponerende, men den franske arkitekt Pierre L’Enfant fik ikke lov til at gennemføre alle sine planer. Washington er dog alligevel en imponerende by – desværre døde L’Enfant allerede i 1825, og han nåede ikke at se det endelige resultat.

Washington adskiller sig fra enhver anden amerikansk by. Her er meget brede boulevarder, hvor de største forbinder de store seværdigheder og regeringsbygninger. Og stålskyskraberne er ikke lige så store som i andre byer, da ingen bygninger må overgå U.S. Capitol i højden.

Af Washingtons seværdigheder anbefaler vi

Det Hvide Hus. Præsidentens officielle bolig blev midlertidigt lukket ned for turister efter angrebene 11. september 2001. Men nu er der atter åbent for besøgende, men der er en række regler, der skal opfyldes. I skrivende stund skal der ansøges om adgang til de præsidentielle gemakker via Danmarks Ambassade i Washington.

U.S. Capitol. Herfra regeres USA af Senatet og Repræsentanternes Hus. Ifølge Washingtons lovgivning må ingen bygning i byen overstige U.S. Capitol i højden, og derfor ser du ingen himmelrækkende skyskrabere i byen.

The Mall. Washingtons berømte bypark afgrænses af U.S. Capitol mod øst, Lincoln Memorial mod vest og så ellers med det ene fremragende museum efter det andet imellem de to. Parken er tre km lang og 600 meter bred, og vi anbefaler at du lejer en cykel for at nå hele vejen rundt. I film er det tit ved The Mall at hemmelige agenter mødes i tusmørket eller mødes med deres ukendte kilder. Det er i øvrigt også her, at præsidenten løber sin morgentur. Midtvejs i parken står den 170 meter høje obelisk, Washington Monument.

Monumenter. Byen bugner af monumenter til minde om afdøde præsidenter og forgangne krige. Vietnam Veterans Memorial er et af dem, vi anbefaler at bruge tid på. Også Jefferson Memorial, FDR Memorial og Lincolns mausolæumslignende mindesmærke er et besøg værd og de ligger alle fire i den vestlige del af The Mall.

Museer. Det er ikke ofte, du skal have pengene frem for at besøge Washingtons museer. Den rige englænder, James Smithson, donerede hele sin formue til USA med det eneste krav, at de skulle bruges til at udbrede viden blandt folket. I dagens valuta ville donationen svare til 60 milliarder kroner, som gik til at skabe 19 museer og zoologiske haver. Entré til alle Smithsonian museer, som de kaldes, er gratis. Vi anbefaler National Air & Space Museum, National Museum f American History, National Museum of National History samt Holocaust Museum. Sidstnævnte er dog ikke en del af Smitsonian.

Andre museer i Washington

Washington kan også fremvise et helt exceptionelt udvalg af museer i absolut verdensklasse, hvoraf 14 hører ind under Smithsonian Institution, der dækker så forskellige museer som for eksempel National Air & Space Museum, National Museum of American History, National Museum of Natural History og en lang række kunstmuseer. Når du er blevet mæt af alle de storslåede attraktioner, kan du for eksempel slappe af i det hyggelige, historiske Georgetown, eller i Adams Morgan-området, hvor du finder en masse restauranter, caféer og charmerende boutiques.

Andre seværdigheder i Washington DC

 Union Station er Washington DCs hovedbanegård. Efter jernbanens storhedstid forfaldt stationen i midten af århundredet, men nu har man frisket bygningen op og den lever i bedste velgående. Kvarteret omkring stationen er mere tvivlsomt, men man bør ikke frygte et besøg sådan for alvor. Og ved Union Station er man aldrig langt fra U.S. Capitol. En tilsvarende fantastisk bygning finder man i New York Citys Union Station.

• Arlington Kirkegård er byens andet åndehul, men her er baggrunden lidt en anden. Her ligger bl.a. 260.000 faldne amerikanske soldater og andre prominente amerikanere. Den meste kendte er John F. Kennedy, hvis evige ild brænder ved han og Jacquelines gravsted. Få det klassiske blik ud over de utallige hvide gravsten.

• Georgetown er Washingtons kontakt til den virkelige verden. Her finder man det shopping og natteliv, som downtown ikke har. Georgetown er typisk sydstatsagtig med sine klassiske huse, lokale forretninger, caféer og barer. Det er også her, man finder USAs Nationalkatedral, hvorfra George Bush holdt mindetale for de faldne efter 11. september. Georgetown er et af Washington DCs dyreste kvarterer.

Flybilletter til Washington DC
Flybilletter til Washington DC

Sådan finder du billige flybilletter til Washington DC, USA. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Washington DC og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade