Oceanien  >  Fiji  >  Nadi

Rejser til Nadi

Rejser til Nadi, Rejser til FijiNadi er en vigtig ferieby på Fiji. Byen har små 50.000 indbyggere og ligger på hovedøen Viti Levu lige ud til en stor bugt. Det er her i og i nærheden af Nadi, de fleste hoteller ligger, og det er også her, Fijis største lufthavn er at finde. Langt de fleste feriegæster kommer derfor i kontakt med Nadi for en kortere eller længere periode under ferien på Fiji. Tager man byens størrelse i betragtning, har den overraskende meget at byde på kulturelt. Templet Sri Siva Subramaniya er det største af sin slags på den sydlig halvkugle, og det tiltrækker en del pilgrimme fra hele den hinduistiske verden. Byen har også mange indbyggere af indisk oprindelse, der er med til at give den et multikulturelt præg.

Lige uden for Nadi ligger nationalparken Koroyanitu National Heritage Park, hvor der er gode muligheder for aktiviteter i smukke omgivelser. Rundt om i parken finder du søer, små landsbyer og ikke mindst bjergtoppen på Batilamu med fantastisk udsigt over det meste af øen. Området arbejder meget med økoturisme og trekking - og her er både lette og mere udfordrende vandreruter. Nogle af de bedste ruter starter fra Abaca ved foden af Koroyanitu med muligheder for at se både orkideer, fugle, vandfald og arkæologiske udgravninger undervejs. Turene tager fra to timer op til knap en dag. Nord for Nadi ligger Lautoka, som er berømt for sin sukkerproduktion og en halv times kørsel mod syd ligger det berømte og utroligt smukke strandresort Natadola Beach. I det hele tager er her rig lejlighed til at nyde livet ved havet - også snorkling og dykning på koralrev.

Lige ved Nadi ligger den private ø Denarau, hvor byens luksuriøse ferieområder ligger med al den komfort, der hører med. I dette område findes også byens marina, hvorfra du kan tage en båd videre ud til nogle af de andre øer på Fiji - særligt ø-grupperne Mamanuca og Yasawa skal opleves.

Fiji bliver også kaldt korsvejen, da den internationale datolinie går direkte gennem øgruppen Taveuni, som ligger i den nordlige del af de 330 Fiji-øer. De største af øerne er Viti Levu og Vanua Levu. 70% af befolkningen på Viti Levu bor enten i hovedstaden Suva på den østlige side, eller i byerne langs de smukke kyststrækninger. Øen er et rigtig godt sted for trekkingture og rideture i højlandet, langs de mange floder og fredelige landsbyer.

Kører I fra Suva mod vest, kommer I til Nadi. Det er til Nadi de fleste ankommer, da den største lufthavn ligger her. I Nadi og på Coral Coast findes alle former for hoteller, vær dog opmærksom på at strandene omkring Nadi består af vulkansk sand, hvorimod det langs Coral kysten er kridhvidt. Vest fra Viti Levu ligger Mamanuca øerne, som er et særdeles populært feriested, hvortil du kan komme med flyvebåd fra Nadi.

Fælles for alle øerne er, at de er omgivet af et stort og fascinerende koralrev, og er et sandt paradis for dykkere og snorklere. Er I ikke vandhunde, kan I tage på en af de populære og eventyrlige trekking ture. Klimaet på Fiji er ideelt. Der er ikke nogen perioder med ekstrem varme eller kulde, men altid et mildt og solrigt klima. Den tørreste periode er fra maj til oktober, og den mere våde fra november til april.

Flybilletter til Nadi
Flybilletter til Nadi

Sådan finder du billige flybilletter til Nadi, Fiji. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Nadi og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade