Rejser til New Zealand

New Zealand er et drømmerejsemål for alle, der elsker en aktiv ferie i fantastiske omgivelser. Naturen i New Zealand er så storslået, at den dannede baggrund i de episke film om Ringenes Herre - og så er landskaberne endnu mere imponerende i virkeligheden! Landets fantastiske vulkanterræn og enestående bjergkæder kan vække eventyrlysten i selv den mest erfarne globetrotter. For os danskere er vandring i New Zealand som at sætte fod i en helt anden verden. Øernes isolerede placering i forhold til de store kontinenter har gjort, at de har udviklet et helt enestående plante- og dyreliv. Oprindeligt var her for eksempel slet ikke pattedyr, ud over nogle få arter af flagermus. Til gengæld har øerne kiwi-fuglen, som også har givet navn til tilflytterne fra Europa.

Fjorden Milford Sound på Sydøen er blandt verdens største naturseværdigheder og blev af digteren Rudyard Kipling kaldt verdens 8. vidunder. New Zealand har flere steder ægte urskov og den mægtige natur inspirerer både til stille eftertanke og vild ekstremsport. New Zealand giver rig lejlighed til at slippe den indre vildmand løs med bungee jumps, bjergbestigning, surfing og mange andre spektakulære sportsgrene. Landets første nationalpark og stadig nok den mest alsidige, Tongariro, dækker hele spektret af natur fra rolige søer til aktive vulkaner. Her er gode muligheder for vandring i enestående natur.

Men det er ikke bare på land, at New Zealand udmærker sig. Også havet omkring disse sydhavsøer gemmer på oplevelser af de helt store. Vandet er varmere end herhjemme og sigtbarheden meget bedre. I kombination med et fantastisk dyreliv under overfladen og mange rev og dybe kløfter er fundamentet til store dykkeroplevelser lagt. Er du til snorkling og dykning, må du ikke gå glip af Poor Knights Islands, som er blandt verdens mest eftertragtede dykkerspots - ikke mindst fordi tusindvis af rokker mødes her for at yngle. Længere sydpå ved Kaikoura venter oplevelserne på bådene, når kaskelothvaler og newzealandske minidelfiner bryder overfladen.

Noget af det mest spændende ved New Zealand er det smukke varierende landskab. I kan opleve frugtbart landbrugsjord, endeløse sandstrande, snedækkede bjergkæder, gletsjere, smukke søer, dybe fjorde, rivende floder, vulkaner og uudforsket regnskov. New Zealand byder på flere enestående oplevelser som f.eks. at svømme med delfiner, se hvaler eller opleve sæler og pingviner svømmende omkring jeres båd, når I sejler på fjerntliggende fjorde. 

For de eventyrlystne er der mange udfordrende aktiviteter som white-water rafting, bungy jumping og faldskærmsudspring. Ud over frisk luft, storslåede naturscenerier og mange udendørsaktiviteter vil der ved et besøg i New Zealand være rig mulighed for at opleve de meget imødekommende og venlige newzealændere. New Zealand består af Nordøen, Sydøen og Stewart Island. Landet er lidt større end Storbritannien med et indbyggertal på kun godt 3,8 millioner. Der er to forskellige klimabælter i New Zealand. Helt oppe nordpå er der subtropisk klima og i syd finder I mere subarktiske forhold. De varmeste måneder ligger fra november til april. I vintermånederne er der mange gode skisportssteder på Sydøen. Vejret er aldrig så dårligt i New Zealand, at der ikke er noget at give sig til, så landet kan besøges året rundt. I New Zealand er udvalget enormt og mulighederne talrige.

Storbyferie i Auckland
Storbyferie i Auckland

Auckland byder på utrolig mange spændende attraktioner og seværdigheder, hyggelige cafeer, masser af vand og bl.a. sky tower hvorfra du har en fantastisk udsigt. 

Christchurch, The Garden City
Christchurch, The Garden City

Ingen andre steder på New Zealand finder I en by med så mange imponerende haver og parker, som i den grad kan pryde en by.

Naturparadiset Dunedin
Naturparadiset Dunedin

Dunedin er en fantastisk destination for naturelskere og det var her, man gjorde de første guldfund i New Zealand. I byens storhedstid blev mange smukke og imponerende victorianske bygninger opført, og den velbevarede arkitektur præger i dag bybilledet. 

Byen til de kunstinteresseret, Nelson
Byen til de kunstinteresseret, Nelson

Nelson, er udover at være det  sted New Zealand som får allermest sol, er Nelson også kendt for sine mange gallerier. Byen er simpelthen et eldorado for enhver kunstinteresseret.

Gejsere og varme kilder i Rotorua
Gejsere og varme kilder i Rotorua

I byen og området omkring vil I opleve en termisk aktivitet, som ikke findes andre steder i verden. Her er boblende pools med kogende ler, varme kilder og gejsere der med jævne mellemrum skyder kogende vand og damp flere meter op i luften. 

Rejser til hovedstaden Wellington
Rejser til hovedstaden Wellington

Wellington er New Zealands hovedstad og er New Zealands svar på San Francisco. Selvom byen har aldrig formået at blive et egentlig turistcentrum, som Auckland, byder den på mange gode kunst og kultur oplevelser. 

shade