Rejser til Argentina

Tango, sensualitet, oksekød, der får tænderne til at løbe i vand, storslået natur, eventyr og farverigt, topmoderne storbyliv i europæisk stil er nogle af de ting, der falder mange af os ind, når vi tænker på Argentina. Det er med rette – for landet, hvis navn bogstaveligt oversat betyder ”små stykker sølv”, er alt dette og mere til.

Geografisk er der få lande i verden, der kan leve op til den variation, man kan møde i Argentina – verdens 8. største land, der strækker sig fra grænserne til Bolivia, Brasilien og Paraguay i nord, næsten helt ned til Sydamerikas sydligste spids, med Chile som nabo mod vest. For at nævne et eksempel på den usædvanlige variation, man finder i Argentinas vilde natur, er både Sydamerikas højeste bjergtop og laveste punkt lokaliseret inden for landets grænser: Cerro Aconcagua med sine 6.960 meter over havets overflade udgør kontinentets højeste punkt, og søen Laguna del Carbon, 105 meter under havets overflade, rummer det laveste.

Argentina byder også på en utrolig forskelligartethed i sine mange vidtstrakte landskaber, hvis rå skønhed tager pusten fra den rejsende. Mest berømte er den flade, frodige og forblæste Pampas, hvor det kvæg, der leverer noget af verdens bedste oksekød, lever, og Patagoniens dramatiske stepper. Øgruppen Tierra del Fuego – Ildlandet – som er delt mellem Argentina og Chile, med sine snelandskaber og sit subpolare klima, adskiller sig ligeledes markant fra resten af landet.

Kulturelt kan Argentina forekomme mindre ”eksotisk” end andre sydamerikanske destinationer, og landets indbyggere vil da heller ikke tøve med stolt at fortælle dig om, hvor stor indflydelse, den europæiske kultur har haft og har på argentinerne. Det er helt korrekt, og det er ikke uden årsag, landet kaldes det mest europæiske af alle amerikanske lande. Man opdager dog alligevel hurtigt, at argentinsk kultur har sine egne, særegne træk, og at den argentinske identitet er formet af en helt speciel, passioneret og oprørsk stolthed, som gør indtryk på den besøgende. Både landet og indbyggerne sikrer dig en unik oplevelse som feriegæst i vidunderlige Argentina.

Find flybilletter til disse rejsemål i Argentina

Rejser til Buenos Aires
Rejser til Buenos Aires

Buenos Aires er Argentinas spændende og smukke hovedstad, og en sprudlende, smuk og moderne storby i verdensklasse. Som europæer vil man føle sig mere hjemme her end de fleste andre steder i Latinamerika – samtidig med, at byen byder på ægte latinamerikanske eventyr. 

Rejser til Cordoba
Rejser til Cordoba

Skønne, historiske Córdoba, der førhen var Argentinas vigtigste by, er hovedstad i Córdoba-regionen. Med 1,4 millioner indbyggere er denne spillevende storstad Argentinas andenstørste by.

Rejser til Mendoza
Rejser til Mendoza

Mendoza er en by i den vestlige del af Argentina, og hovedstad i Mendoza-regionen. Byen ligger midt i ørkenen, men området har et avanceret, kunstigt vandingssystem, der gør det til hjemsted for dyrkelsen af Argentinas bedste vine – en produktion, som er verdensberømt for sin høje kvalitet.

shade