Sydamerika  >  Argentina  >  Cordoba  >  Córdoba

Rejser til Córdoba

Cordoba, Ticket2Travel, ArgentinaSkønne, historiske Córdoba, der førhen var Argentinas vigtigste by, er hovedstad i Córdoba-regionen. Med 1,4 millioner indbyggere er denne spillevende storstad Argentinas andenstørste by. Den udgør hjertet af Pampas-området, der er kendetegnet af frodige, vidtstrakte sletter, og stadig bærer præg af fortidens driftige pionerånd. Byen ligger lunt og trygt omgivet af dale, der formes af tre bjergkæder. Córdoba er især kendt for såvel sine smukke bygninger i gammel, kolonial-stil, som for de naturskønne omgivelser i form af et dejligt, bakket landskab. Byen er let at nå til fra andre destinationer i Argentina, da den udgør landets geografiske centrum.

Noget af det, der kendetegner Córdoba, er dens ungdommelighed: Byen rummer usædvanligt mange uddannelsesinstitutioner og forskningsinstitutter, og omkring 200.000 unge har deres daglige gang på dem. Det gør Córdoba til en af de byer i Sydamerika, der har den yngste befolkning. Dette afspejler sig naturligvis i den festglade kultur og i nattelivet, som er meget livligt og varieret. Specielt i kvarterne Güemes og Alta Córdoba er der meget at komme efter, når man skal ud og nyde en hyggelig aften. Både god argentinsk mad i alle prisklasser og velsmagende godbidder fra verdens andre køkkener er lette at finde i byens centrale kvarterer.

Den koloniale arkitektur i byen er en enestående æstetisk og historisk oplevelse, som de fleste rejsende giver sig god tid til at nyde. De ældste bygninger findes omkring Plaza San Martín (i centrum, kaldet microcentro), men de mest behagelige områder for en udforsknings-tur er faktisk Nuevo Córdoba-distriktet syd for centrum, samt området omkring Cañada – en lille kanal, der krydser byen. Den gamle arkitektur, der i de fleste tilfælde blev skabt af jesuitterne i de 17. og 18. århundreder, er i dag blandet med moderne byggeri, der ofte er holdt i klædelig neo-kolonial stil.

Klimaet i Córdoba er, ligesom i størstedelen af resten af Argentina, behageligt året rundt, og varme, solrige dage er hyppigt forekommende på alle tidspunkter. Nætterne kan dog være kølige, og i regntiden (november til marts) kan luftfugtigheden være høj.

Flybilletter til Cordoba
Flybilletter til Cordoba

Sådan finder du billige flybilletter til Cordoba, Argentina. Ticket2Travel finder billige flybilletter til Cordoba og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade