Rejser til Mendoza

Mendoza er en by i den vestlige del af Argentina, og hovedstad i Mendoza-regionen. Byen ligger midt i ørkenen, men området har et avanceret, kunstigt vandingssystem, der gør det til hjemsted for dyrkelsen af Argentinas bedste vine – en produktion, som er verdensberømt for sin høje kvalitet. På grund af dette specielle vandingssystem er selve Mendoza by også grøn og frodig, så ikke kun de herlige druer, men også byens indbyggere og besøgende har direkte glæde af de teknologiske fremskridt, der forvandlede byen fra en ekstremt tør flække i ørkenen til en livfuld storby i vækst. De fleste gader har vandingskanaler på begge sider, som man kan krydse over specialbyggede broer. Byens brede gader og de omkring 80.000 træer, der pryder det offentlige rum, gør den mere charmerende og visuelt behagelig end mange andre argentiske byer.

Klimaet har dog i sagens natur ikke ændret sig, og hvis man ikke bryder sig om sol og varme, er det nok ikke Mendoza, man skal tilbringe så meget tid i. Det er godt på forhånd at være opmærksom på, at siestaen stadig holdes hellig her, og de fleste forretninger, butikker, banker mv. lukker ved middagstid og åbner først igen kl. 17.

Ud over sine vine er Mendoza berømt for sin unikke beliggenhed ved bjerget Aconcagua, som er verdens højeste bjerg uden for Himalaya-kæden. At leje en bjerghytte i Mendozas omkringliggende, vilde bjerge, og nyde de spektakulære udsigter, er en af de mest populære aktiviteter for besøgende i byen. Det er let af skaffe sig informationer om mulighederne for dette, og man kan finde mange annoncer for hytter til leje i de lokale aviser. Ture til områdets mange vingårde, hiking eller cykling i bjergene, eller en afslappende dag tilbragt i de opvarmede bade i Termas de Cacheuta cirka en times kørsel fra Mendoza, er andre oplagte aktiviteter, der kan give spændende oplevelser og dejlige minder lige til at tage med hjem i kufferten.

shade