Rejser til Costa Rica 

Costa RicaHvis du drømmer om at opleve noget af verdens smukkeste og mest bemærkelsesværdige natur, og samtidig vil nyde godt af udsøgte caribiske strande og tilbagelænet feriestemning, bør du overveje en rejse til Costa Rica. Det lille, venlige, mellemamerikanske land har været en efterspurgt rejsedestination siden 80’erne, og det er især de mange veletablerede nationalparker og beskyttede naturområder, der trækker gæster til. Mere end 23 procent af landets samlede areal består af forskellige former for beskyttet natur, og landets variation af dyre- og plantearter overgår langt, hvad der er almindeligt på verdensplan.

Når du er på trekking i Costa Ricas regnskove, kan du være heldig at se alt fra dovendyr og tapirer til store, vilde kattedyr, samt en overflod af farvestrålende, tropiske fuglearter. At kigge på fugle er en af de mest anbefalede aktiviteter i Costa Rica, og det vil uden tvivl være en oplevelse, hvis skønhed du sent glemmer. Det er bedst at tage ud sammen med en erfaren fugleguide, og det kan nemt arrangeres via hoteller og informationscentre.

Som feriegæst i Costa Rica kan du være sikker på, at du får lyst til at tilbringe noget tid med solbadning på en af landets mange fantastiske strande. Det meste strandliv er centreret på den centrale del af Stillehavskysten, men strandene til den caribiske side eller de små, mindre besøgte strande i regnskoven ved den sydlige Stillehavskyst er ikke mindre smukke og attraktive.

Costa Rica er på mange måder det ultimative tropiske paradis, hvor der venter dig mange eksotiske oplevelser. Samtidig er det ret nemt at komme rundt i landet, og du vil som hovedregel blive mødt med en god standard på hoteller, restauranter og i forbindelse med diverse services som for eksempel guidede ture. Levestandarden for lokalbefolkningen i Costa Rica er lidt højere end i nabolandene, hvilket selvfølgelig giver et lidt højere prisniveau, men også en lavere risiko for kriminalitet.

Alt i alt er Costa Rice skabt til nydelse, og få steder på kloden kan du få et ligeså storslået indblik i naturens rigdomme.

Rejseinspiration til Costa Ricas rejsemål 

San Jose
San Jose

Byen er højt beliggende, på et plateau mere end en kilometer over havets overflade, hvilket giver forholdsvis behagelige temperaturer på typisk 21 – 27 grader i dagtimerne og noget køligere om natten.

shade