Rejser til San Jose

San Jose, Costa RIcaHvis du vil være der, hvor det sker i Costa Rica, skal du tilbringe nogle dage i hovedstaden San Jose. Det er i sig selv en livlig storby, hvor omkring halvdelen af landets befolkning er bosat, og de omkringliggende, frodige, grønne bjerge rummer mange fantastiske muligheder for at udforske Costa Ricas unikke og dybt imponerende natur. Byen er højt beliggende, på et plateau mere end en kilometer over havets overflade, hvilket giver forholdsvis behagelige temperaturer på typisk 21 – 27 grader i dagtimerne og noget køligere om natten. I San Jose oplever man regn fra april til december, men det er hovedsageligt i form af korte skyller, der kan virke forfriskende. De udenlandske ambassader er lokaliseret her, ligesom den internationale lufthavn og en stor variation af hoteller, restauranter, markeder og butikker.

Costa Rica er noget af det tætteste, man kommer på virkeliggørelsen af drømmen om et sandt tropeparadis, og minderne om landets rige natur er noget af det mest værdifulde, man kan have med hjem i kufferten. Fra San Jose er der blandt andet mulighed for, på egen hånd eller med en arrangeret tur, at besøge to nærliggende vulkaner – Poas og Irazú – og for en skøn trekkingtur forbi de fem pittoreske La Paz-vandfald, der ligger i junglen cirka en times kørsel fra byen. Besøg på en sommerfuglefarm, en kaffefarm eller en dag med white water rafting for de fartglade er også anbefalede aktiviteter, når din rejse går igennem San Jose. Det er heller ikke nogen skidt idé at tilbringe en del tid med at gå rundt i byen og udforske lokalområderne, som, hvis man tager sig god tid og har et åbent sind, ofte har mere at byde på, end man skulle tro. Der er mulighed for forskellige guidede ture.

De lokale i San Jose og i Costa Rica i det hele taget er oftest meget venlige og ærlige mennesker, men man bør dog aldrig færdes alene i hovedstaden. Hold godt øje med dine personlige ejendele, og udvis almindelig forsigtighed – ikke mindst i den hektiske trafik. 

Flybilletter til San Jose
Flybilletter til San Jose

Sådan finder du billige flybilletter til San Jose, Costa Rica. Ticket2Travel finder billige flybilletter til San Jose og sammenligner priser og tider blandt alle flyselskaber

shade